Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Bohigas Blanc de Blancs / Xarel.lo Tijdelijk uitgeput

7,60

D.O. Cataluña

Verpakking per 6

100% Xarel.lo

De familie Bohigas teelt reeds druiven op Can Macía sinds 1290.
Hun wijngaarden liggen in de vallei van de Anoia-rivier, maar verder stroomopwaarts op hogere hoogten en koelere klimaten dan de meeste Cava-producenten van de Penedès.

Zeer licht strogele wijn met groene reflecties. Zeer fris en verfijnd aroma aan het begin, ontplooit zich met mooie citrus impressies, verse ananas, florale toets van rozen.
Elegante en lichte wijn met wit steenfruit, abrikoos, met op de achtergrond wat verse aromatische kruiden. Mooie zuren en fijne structuur.

De wijn ontwikkelt zich mooi in het glas met een verfijnd maar rijk karakter.
In de mond is het wijn waar de perceptie eerder licht, omringd door de mooie structuur van Xarel.lo van het gebied de Òdena.

Ideale aperitiefwijn of voor bij lichte gerechten, ceviches, verfijnde visschotels, slaatjes, .


Bohigas - Can Macía  Geef alle wijnen

Op een steenworp van Barcelona, net voorbij de Alt Penedès, gelegen in de val­lei van de rivier Anoia, vinden we Can Maciá, het landgoed waar de wijnkelder en wijngaarden van Fermí Bohigas liggen. Voorvaderen van Jordi Casanovas richtten meer dan 600 jaar geleden Can Macià op, één van de oudste ´fincas´ van Cataluña. De familie verbouwt er al meer dan 400 jaar wijn in de enclave Conca de l'Anoia. Het is echter pas vanaf 1936 dat het familiebedrijf haar beroemde cava op de markt brengt, en pas sinds 1939 draagt het de naam ´Bohigas´, naar de toenmali­ge eigenaar J.M. Bohigas Vives. In 1973 specialiseerde het wijnhuis zich verder in de productie van cava en creëerde men de prestigieuze ´Brut Nature´.

In Can Maciá, op aanzienlijke hoogte en onder invloed van de rivier de Anoia, liggen de meer dan 60 hectaren wijngaarden van de familie met de witte druivenrassen Macabeo, Xarel-lo, Parellada, Garnacha Blanca en Chardonnay. De bodega cultiveert daarnaast ook de rode druivenrassen tempra­nillo, cabernet sauvignon, merlot, syrah en cariñena.

Naast cava vinden we bij Fermí Bohigas ook rode en witte wijnen (stille wijnen), geproduceerd in kleine aantallen. De rode kwaliteitswijnen rijpen naast de cava in de koele kelders, meer dan 10 meter onder de grond, onder de ideale constante temperatuur van 14°C.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.