Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
La Val Albariño Crianza sobre lías 2007/2010

26,50

D.O. Rías Baixas

Verpakking per 6

100% Albariño, 'sobre lías', gedurende 4-5 jaar opgevoed op de fijne gisten
Prachtwijn! Met heel veel geduld en inspanning gemaakt. Deze wijn verbleef tot aan zijn botteling in inox vaten op zijn 'lías' (vaste bestanddelen, meestal overblijfselen van gisten, die na de fermentatie op de bodem van de gistkuipen achterblijven). Deze werden jaar na jaar vernieuwd door de gisten van de nieuwe oogstjaren en er werd op regelmatige basis bâtonnage toegepast, met de bedoeling structuur en bewaarpotentieel toe te voegen. Zeer briljante lichtgele wijn met groene reflecties. In de neus is intens aromatisch met rijp wit fruit, lichte florale toetsen, vers gemaaid gras, citrusimpressies (pomelo), een lichte kruidigheid (laurier) en mooie mineraliteit.
In de sappige en rijke mond brengen wit en citrusfruit zeer mooie zuren naar voren.
Met een mooie mondvulling en een heel compendium aan sensaties is dit duidelijk één van de mooiste Albariño's ooit gemaakt!

Bodega La Val   Geef alle wijnen
In het mythische gebied van de diepe Atlantische fjorden, de Rías Baixas aan de noordwestkust van Spanje, koestert Galicië sinds eeuwen zijn schitterende Albariñodruif. Zij mogen er des te meer trots op zijn, daar de Nieuwe Wereld er nog niet in slaagde ook die te annexeren.
De appellatie 'Rías Baixas' staat zonder twijfel voor één van Spanje's beste herkomstgebieden voor witte wijn.

In het uiterste zuiden van de appellatie, 'El Rosal' genaamd, daar waar de Miño-rivier de oceaan instroomt, vinifiëren Bodegas La Val deze schitterende nieuwe wijn uitsluitend op basis van hun eigen Albariño-oogst.
De Finca ligt in het graafschap Salvaterra, aan de oevers van de rivier de Miño, en heeft diepe gronden van alluviale oorsprong, met de aanwezigheid van talrijke rotsblokken die zorgen voor frisheid in de zomer en warmte bij rijping.
La Val is één van de pioniers in deze regio en begon in 1989 met een wijngaard van 35ha 'Arantei' (zand & kiezel) genaamd.
Daarna werden 'Taboexa' (1990 - 13 ha - graniet, steen - 200m), 'Pexegueiro' (2001 - 10 ha - graniet, zand) en 'Porto' (2012 - 5 ha - Albariño, Treixadura en Loureiro) toegevoegd, allemaal gelegen in het gebied aan de monding van de Miñorivier.
Één van de vroegst rijpende wijngaarden van de D.O.

'El vino nace en la viña'


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.