Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Conde Valdemar Crianza 2016

11,05

D.O.Ca. Rioja

Verpakking per 6

90% Tempranillo, 10 % Graciano, 13 maanden Am. eiken
Bodegas Valdemar is trouw aan de filosofie om uitsluitend wijnen te produceren met hun eigen wijngaarden, de druiven voor de Crianza komen van wijngaarden die verspreid zijn over de drie subzones van de Denominación de Origen Rioja, meer specifiek van de wijngaarden die zijn aangeplant in Oyón, Logroño en Ausejo, geteeld volgens traditionele landbouw en de oogst vindt plaats op het optimale punt van rijpheid.
Eenmaal in de wijnmakerij worden druiven zorgvuldig gevinifieerd, hiervoor gisten de trossen in roestvrijstalen tanks, bij een gecontroleerde temperatuur.
Deze rode wijn mag vervolgens 15 maanden rusten in de opslagruimte op 'barricas' van Amerikaanse eiken.

Briljante kersenrode wijn met lichtere rand, fijne snelle tranen.
Intense neus met mooi rijp zwart bosfruit, zoals braambessen, bosbessen en pruimen.
Onderscheiden kruidige tonen zoals kruidnagel, laurier,  en mooi geïntegreerd hout met wat vanille, cacao,  toast,...

Een fijne, maar tevens gevulde en evenwichtige wijn, met zachte aanzet, soepele doorgang, mooie structuur en mooie afdronk met fijne tannines.
Evenwichtig, elegant, aangenaam.

Een klassieker, bij menig Rioja-liefhebber bekend en geapprecieerd! Een klassieke wijn met een modern tintje.
Mooi bij lichtere wildschotels, lamsvlees, rosbief, gegrild rood vlees, risotto, oude harde kaas, charcuterie, kippenstoofpotje... bewaarpotentieel van 5 à 10 jaar.

Bodegas Valdemar   Geef alle wijnen
Het familiebedrijf Bodegas Valdemar stamt uit 1889.
Midden jaren 80 was Conde de Valdemar één van de pioniers van de nieuwe wijnstijl in Rioja. De destijds volledig gerenoveerde bodega in Oyón was toen reeds één van de meest innovatieve, moderne in Rioja. .
De wijnkunde van het huis Bodega Valdemar wordt in de Rioja zeer hoog geschat en hun wijnen zijn dé referentie geworden. De fruitexpressie van hun wijnen is uniek voor Rioja. Zij oogsten enkel van eigen wijngaarden, vooral gelegen in Tudelilla (Rioja Baja), Cenicero (Rioja Alta) en Oyón (Rioja Alavesa).

In de Rioja neemt Bodegas Valdemar een unieke positie in. Niet alleen op gebied van zijn moderne infrastructuur maar op het gebied van de controle over het totale wijnmakingsproces. De meeste bodegas hun druiven af van kleine boeren, Bodegas Valdemar is echter één van de weinige wijnhuizen die werkt met uitsluitend druiven van de eigen wijngaarden (275 ha). Zo wordt een perfecte controle over de kwaliteit van det aangevoerde druiven verkregen. Niet alleen kan voortdurend worden gewaakt over de groeiende en rijpende druiven, maar vooral ook kan men zelf exact het moment van de oogst bepalen.
Vanwege een onenigheid binnen de familie gingen Jesús Martinez Bujanda en zijn jongere broer en zus in 2007 ieder hun eigen weg. Hierdoor verloor Bodega Valdemar het hogere gamma wijnen van de groep dat geproduceerd wordt op Finca Valpiedra.  Gonzalo Ortiz, toenmalig en huidig technisch directeur, bleef echter aan en breidde het gamma uit.

De oorspronkelijk CONDE VALDEMAR-gamma bestond uit de bekende witte 'fermentado en barrica', de  rode crianza, reserva en gran reserva , maar is recenter uitgebreid met een Garnacha, een basis witte en rosé wijn. Hun Conde de Valdemar oogst sinds jaren ereprijzen, ook internationaal.

In 2008 investeerde Jesús Martínez Bujanda, samen met zijn dochter Ana en zoon Carlos, opnieuw in een staaltje van technologie en intensief onderzoek voor de uitbouw van de nieuwe vleugel en de ontwikkeling van nieuwe wijnen voor het exclusiever INSPIRACIÓN gamma.
Een nieuwe wind waait in dit traditionele wijnhuis. Met een nieuw gamma wijnen 'Inspiración', waarbij ze autochtone druiven revaloriseren en de modernste vinificatietechnieken naar hun hand weten te zetten, staan ze opnieuw in de schijnwerpers van de hedendaagse wijncultuur.
Samen met het 25 jaar Jubileum huldigt Bodegas Valdemar de Bodega Inspiracion in. Alle details zijn nauwkeurig afgewogen: de handmatige selectie van de beste druiven, een computergestuurde temperatuurscontrole voorafgaand aan vergisting, een speciaal verwarmde ruimte voor de malolactische gisting in houten vaten, geslecteerd volgens soort. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.