Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Villacezán Doce Meses 2009 -20%

12,50

D.O. Tierra de León

Verpakking per 12

100% Prieto Picudo.
Deze wijn werd gedurende 12 maanden (=doce meses) opgevoed op Franse en Amerikaanse vaten.
Diep robijnrode kleur, met gekleurde fijne tranen en paarse reflecties.Zet aan met intens zwart fruit (bosbessen, zwarte pruim) en groene kruidigheid, nadien breed ontplooiend met intense mineraliteit (grafiet), inkt, torrefactie en opnieuw groen kruidigheid. Complexe neus met tabak, leder, koffie, ... maar met frisse jeugdigheid.
Krachtige aanzet in de mond met goede materie, verrassend fris, sappig met hele mooie zuren, fruit met volledig geïntegreerd hout en zeer  lange kruidige afdronk met opnieuw mineraliteit. Zeer goede maaltijdwijn waarbij frisheid op prijs gesteld wordt, tevens zeer beloftevol als bewaarwijn.

Bodegas Villacezán - kelderresten -20%  Geef alle wijnen
'Bodegas Villacezán' bevindt zich in het dorpje Gordoncillo, gesitueerd op de 'meseta' (~ hoogvlakte) ten zuiden van León, ten noordwesten van Valladolid. Circa 60 ha wijngaarden strekken zich uit langs de rivier Cea, op een hoogte van ongeveer 740 m.
In het begin van vorige eeuw werd naar aloude plaatselijke traditie een ondergrondse 'bodega' met de hand uitgegraven, daar worden de wijnen nu op Franse en Amerikaanse barricas opgevoed.
Na 100 jaar familiale wijnmaaktraditie, leggen de drie kinderen van Gabriel García-Luengos zich toe op kwalitatieve wijnen, zonder hun oorsprong uit het oog te verliezen.

Dankzij de autochtone druif Prieto Picudo (genoemd naar de dense, wat samengedrukte vorm van de druiventros met zijn lange ovale druiven, met een prikkertje op hun top) en eerbied voor de ondergrond, maken ze hier jaar na jaar karaktervolle en kwalitatief hoogstaande wijnen.
De witte tevens autochtone Albarín (niet te verwarren met de Albariño) veroverde de laatste jaren menige prijzen en harten!
Hiernaast verbouwen ze ook Tempranillo- en Mencíadruiven voor hun rode wijnen en de uit Rueda afkomstige Verdejo voor hun witte wijnen.
In 2007 behaalde deze regio de lang verwachte D.O.-status, waarbij een deel van hun wijnen onder de D.O. Tierra de León kan worden uitgebracht.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.