Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Bac de les Ginesteres -

42,00

D.O. Empordà

Verpakking per 3

100% Garnacha Roja (Garnacha Gris) - Natuurlijk zoete verouderde (dessert)wijn
'Bac de les Ginesteres' verwijst naar de plaatsnaam op de noordzijde van de met brem begroeide helling nabij de wijngaarden van 'Can Batlle' in Cantallops. Het was ook deze plaats die de renaissance componist Eduard Toldrà (1895-1962) inspireerde een 'sardana' te schrijven met dezelfde naam tijdens één van zijn bezoeken aan Cantallops in 1924.
De 28 jaar oude wijngaard van Les Corts is gelegen in het oostelijke deel van de gemeente van Cantallops, naast Camí dels Solers, in een gebied van ruw, droog zandig land dat door ondiepe, rotsachtige gronden van geologisch verweerde steensoorten (graniet en leisteen) wordt gekenmerkt met een beperkte aanwezigheid van organisch materiaal.
Op 15 september 2004 werden 2015 kg druiven (Garnacha Roja = Garnacha Gris) manueel geoogst in kistjes van 5kg om deze wijn de produceren.
Zodra geoogst, werden druiven gedroogd gedurende 59 dagen. Het resultaat, 1043 kg rozijnen, werd geperst zoals vers geoogste druiven. De most, rijk aan suikers, gistte langzaam gedurende maanden in inox tanks tot de natuurlijk zoete basiswijn. Eenmaal de basiswijn is uit gegist, word deze in glazen flessen van 20l buiten op de rand van het terras geplaatst om in de zon te evolueren en te verouderen gedurende 50 maanden tot deze schitterende Bac de les Ginesteres.
Deze wijn, in 978 genummerde flessen, heeft een restsuiker van 169 g/l. (14.36 % alcohol)

Deze goudkleurige wijn heeft een intens en doordringend aroma met licht gekarameliseerde (oxidatief) amandeltoetsen met mooie ondertoon van kweeperengelei (~membrillo) met fijne zuren. Zachte, volle aanzet met brede en consistente doorgang, opnieuw amandel en walnoot, eindigt in een lange en doordringende afdronk met mooie onderbouw van fijne zuren. Goede begeleider voor (blauwe) kazen, gedroogde vruchten en noten, chocolade, ....

Vinyes dels Aspres  Geef alle wijnen
De Bodega Vinyes dels Aspres is gelegen in de gemeente Cantallops - Can Battle, de meest noordelijk gelegen gemeente in het binnenland van de Alt Empordá, in de uitlopers van het Albera-gebergte, een gebied aan de voet van het Pyreneeën. Gehuisvest in een 17de eeuwse masía waar sinds zijn oorsprong wijn, olijfolie en fleskurken werd geproduceerd. In dit wat ruigere gebied liggen de ongeveer 30 ha wijngaarden, die reeds generaties tot de familie behoren, verdeeld over 14 percelen. De aangeplante wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar.

In S´Alou, Mallol en Remolinar bevindt zich de Garnacha Negra (= Garnacha (Tinta)), in Corts en ten zuiden van Remolinar de Garnacha Blanca en aan de kust en Vallena de Garnacha Roja (= Garnacha Gris). Cofins en het laagste deel van Mallol zijn aangeplant met een andere autochtone variëteit, de Cariñena (= Mazuelo), het erfgoed van dit gebied. Aan deze inheemse rassen, hebben ze aantal "moderne" variëteiten toegevoegd nl. Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah, die een aanvulling vormen op de persoonlijkheid van hun wijnen. Respectievelijk vinden we de Cabernet Sauvignon terug in Grapanelles, Camp dels Clots en Quintà, de Syrah en Merlot in Mallolets de dalt i de baix.

De wijngaarden zijn aangeplant  op terreinen met leisteen en graniet, bovenop een oude rotsachtige ondergrond, arm aan organisch materiaal en zeer gunstig voor het verkrijgen van kwalitatief hoogstaande wijnen. De combinatie van de ligging van deze wijngaarden en de Tramontana, een kenmerkende wind in deze regio, bepalen in grote mate het lage rendement, waarbij de gemiddelde productie minder bedraagt dan 2 kilo druiven per stam. Dit samen met een zorgvuldig onderhoud van de wijngaarden en een nauwgezette opvolging van het productieproces, zijn de sleutel tot het verkrijgen van kwalitatief hoogstaande wijnen.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.