Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Vi de Panses (50cl) -

23,70

D.O. Empordà

Verpakking per 3

100% Garnacha Roja - Natuurlijk zoete (dessert)wijn
De 32 jaar oude wijngaard van Les Corts is gelegen in het oostelijke deel van de gemeente van Cantallops, naast Camí dels Solers, in een gebied van ruw, droog zandig land dat door ondiepe, rotsachtige gronden van geologisch verweerde steensoorten (graniet en leisteen) wordt gekenmerkt met een beperkte aanwezigheid van organisch materiaal.
Van 6 tot 9 september werd 9696 kg Garnacha geoogst in kistjes van 5 kg.
Zodra geoogst, werden druiven gedroogd gedurende 59 dagen. Later werden de 4878 kg resulterende rozijnen van dit droogproces geperst zoals vers geoogste druiven. De most, rijk aan suikers, gistte langzaam gedurende maanden in inox tanks totdat deze natuurlijk zoete 'likeur' wijn verkregen werd. (Slechts 23% van het oorspronkelijke gewicht van de vers geoogste druiven werd bewaard.)
Deze wijn, in 5460 genummerde flessen, heeft een restsuiker van 176 g/l en een alcoholpercentage van 13.7 %.
Briljant amberkleurig, lichtjes roodachtige houttint (~ wortelhout kersen).
Langzaam ontwikkelend aroma met gistimpressies, honing van amandelbloesem, geroosterde amandelen, macadamia noot, ... In de mond zet hij zeer vol en romig aan, met subtiele zuren gepaard met zoetheid van gedroogde vruchten, goed evenwichtig en aangename en persistente afdronk.
Heel mooi, perfecte balans voor een uitgesproken zoete wijn!

Vinyes dels Aspres  Geef alle wijnen
De Bodega Vinyes dels Aspres is gelegen in de gemeente Cantallops - Can Battle, de meest noordelijk gelegen gemeente in het binnenland van de Alt Empordá, in de uitlopers van het Albera-gebergte, een gebied aan de voet van het Pyreneeën. Gehuisvest in een 17de eeuwse masía waar sinds zijn oorsprong wijn, olijfolie en fleskurken werd geproduceerd. In dit wat ruigere gebied liggen de ongeveer 30 ha wijngaarden, die reeds generaties tot de familie behoren, verdeeld over 14 percelen. De aangeplante wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar.

In S´Alou, Mallol en Remolinar bevindt zich de Garnacha Negra (= Garnacha (Tinta)), in Corts en ten zuiden van Remolinar de Garnacha Blanca en aan de kust en Vallena de Garnacha Roja (= Garnacha Gris). Cofins en het laagste deel van Mallol zijn aangeplant met een andere autochtone variëteit, de Cariñena (= Mazuelo), het erfgoed van dit gebied. Aan deze inheemse rassen, hebben ze aantal "moderne" variëteiten toegevoegd nl. Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah, die een aanvulling vormen op de persoonlijkheid van hun wijnen. Respectievelijk vinden we de Cabernet Sauvignon terug in Grapanelles, Camp dels Clots en Quintà, de Syrah en Merlot in Mallolets de dalt i de baix.

De wijngaarden zijn aangeplant  op terreinen met leisteen en graniet, bovenop een oude rotsachtige ondergrond, arm aan organisch materiaal en zeer gunstig voor het verkrijgen van kwalitatief hoogstaande wijnen. De combinatie van de ligging van deze wijngaarden en de Tramontana, een kenmerkende wind in deze regio, bepalen in grote mate het lage rendement, waarbij de gemiddelde productie minder bedraagt dan 2 kilo druiven per stam. Dit samen met een zorgvuldig onderhoud van de wijngaarden en een nauwgezette opvolging van het productieproces, zijn de sleutel tot het verkrijgen van kwalitatief hoogstaande wijnen.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.