Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
S'Alou 2015

34,50

D.O. Empordà

Verpakking per 6

Garnacha 50%, Merlot 19%, Syrah 18%, Cabernet Sauvignon 13%, 14 maanden Frans eiken, 4296 fl.
Diep granaatrode zeer gevulde kleur. Intens tranend!

Zeer fijn, maar breed aroma. Genereuze complexiteit! Een perfect balans tussen primaire en tertiaire aroma's. Donkere pruimen, rode vruchten confituur (ook wat rode neuzen), kruidigheid (tijm, kamille, witte peper, citroenverbena) en fijne vegetale (groene asperges, venkel) en florale (viooltjes) toets. Mooie mineraliteit (koude stenen).

Zeer brede structuur, mooie mondvulling, ontplooit langzaam zijn mooie complexiteit, met daarbij een grote elegantie en fijnheid.
Smakelijk, rijk, vlezig en gestructureerd, groots, zeer vlezig,.
Elegant in de mond met stevige textuur, goede zuurtegraad en mooie geïntegreerde tannines. Een subtiele minerale achtergrond ondersteunt het gekonfijt fruit en geeft een vleugje van infusie kruiden en bloemen, .eindeloos.

Zeer persistent en vullende afdronk.

Te schenken bij rijkelijke gerechten; geroosterd lams- of varkensvlees, wild, biefstuk, stoofvlees, . of alleen; dit is werkelijk 'eten & drinken'

Een grootse wijn met toekomst.
Decanteer deze wijn een paar uur voordat u gaat drinkenVinyes dels Aspres  Geef alle wijnen
De Bodega Vinyes dels Aspres is gelegen in de gemeente Cantallops - Can Battle, de meest noordelijk gelegen gemeente in het binnenland van de Alt Empordá, in de uitlopers van het Albera-gebergte, een gebied aan de voet van het Pyreneeën. Gehuisvest in een 17de eeuwse masía waar sinds zijn oorsprong wijn, olijfolie en fleskurken werd geproduceerd. In dit wat ruigere gebied liggen de ongeveer 30 ha wijngaarden, die reeds generaties tot de familie behoren, verdeeld over 14 percelen. De aangeplante wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar.

In S´Alou, Mallol en Remolinar bevindt zich de Garnacha Negra (= Garnacha (Tinta)), in Corts en ten zuiden van Remolinar de Garnacha Blanca en aan de kust en Vallena de Garnacha Roja (= Garnacha Gris). Cofins en het laagste deel van Mallol zijn aangeplant met een andere autochtone variëteit, de Cariñena (= Mazuelo), het erfgoed van dit gebied. Aan deze inheemse rassen, hebben ze aantal "moderne" variëteiten toegevoegd nl. Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah, die een aanvulling vormen op de persoonlijkheid van hun wijnen. Respectievelijk vinden we de Cabernet Sauvignon terug in Grapanelles, Camp dels Clots en Quintà, de Syrah en Merlot in Mallolets de dalt i de baix.

De wijngaarden zijn aangeplant  op terreinen met leisteen en graniet, bovenop een oude rotsachtige ondergrond, arm aan organisch materiaal en zeer gunstig voor het verkrijgen van kwalitatief hoogstaande wijnen. De combinatie van de ligging van deze wijngaarden en de Tramontana, een kenmerkende wind in deze regio, bepalen in grote mate het lage rendement, waarbij de gemiddelde productie minder bedraagt dan 2 kilo druiven per stam. Dit samen met een zorgvuldig onderhoud van de wijngaarden en een nauwgezette opvolging van het productieproces, zijn de sleutel tot het verkrijgen van kwalitatief hoogstaande wijnen.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.