Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Fuente Milano Verdejo 2019

7,15

IGP Castilla y León

Verpakking per 6

100% Verdejo, deels gisting op eik.

Dit is een zeer geslaagd  'experiment' van de zonen Escudero.

 

Een deel van deze wijn gist op inox tanks, een deel is most, een deel is wijn waarvan de gisting werd gestopt (met een klein beetje restsuiker) en een laatste deel is vergist op Frans en Amerikaans eiken.

 

Deze volle, zachte, doch droge wijn is een intense en rijke wijn, met in de mond vers steenfruit (perzik, abrikoos,...).

Kruidige toets en heel lichte zweem van eik, ondersteund door het typisch (amandel)bittertje van de Verdejo-druif.

 

Karaktervolle wijn met brede toepasbaarheid


Pedro Escudero Viticultor (BIO)  Geef alle wijnen
Rueda werd in 1980 een 'denominación de orígen' (D.O.) en is daarmee de oudste van de regio Castilla y León. Dit oude wijnbouwgebied heeft de laatste jaren een wedergeboorte meegemaakt, dankzij snelle ontwikkelingen die zich na de toekenning van de D.O.-status hebben voorgedaan.
De D.O. Rueda  ligt op 170 km ten noordwesten van Madrid in de provincie Castilla y León. Gelegen op een meseta (=hoogplateau) tussen de 600 tot 780 meter, strekt het zich uit in een zacht glooiend landschap.
Er worden hier uitsluitend witte wijnen geproduceerd, meestal jong. In 1994 werden hieraan ook de rode wijnen en de rosados toegevoegd, wat in 2006 weer voor het Hooggerechtshof werd teruggedraaid.

Al generaties lang wordt door de familie Escudero wijn gemaakt waaruit hun liefde voor het land spreekt en de passie voor het wijnmaken. De wijngaarden omvatten zo'n 50 ha, hoofdzakelijk Verdejo met een kleine aanplant van Viura,  in het hart van de D.O. Rueda (La Seca).
Als een van de eerste in La Seca is vader Escudero begonnen om de druiven in een 'espaldera'systeem op te binden, waardoor de druiven later geoogst konden worden om zo een optimale rijpheid te bereiken.
Diego Escudero treedt zo in de voetsporen van zijn vader Pedro, die reeds vele jaren naam heeft gemaakt in de wijnwereld. De perfecte ligging van hun wijngaarden is fundamenteel voor de kwaliteit van de wijnen.

De moderne wijnmakerij, centraal gelegen in de wijngaarden, heeft verschillende afdelingen voor persen gisten en het opvoeden van de wijnen. De meeste wijnen gisten, en worden opgevoed op roestvrijstaal, waardoor het uitgesproken karakter van de Verdejo, de meest kenmerkende druivensoort van de D.O. Rueda, nog beter tot zijn recht komt.

Wijnbouw volgens biologische principes, maar zonder certificering, organische meststoffen, geen kunstmestoffen noch chemische bestrijdingsmiddelen, tijdens vinificatie worden druif-eigen gisten gebruikt.

"Nunca una uva le dio tanto a un vino", nooit heeft een druif zoveel geschonken aan een wijn.


De mooiste eer die deze bodega al te beurt is gevallen is ongetwijfeld dat ze door de Wijngoeroe Michael Franz bij de beste 3 wijnen van de Rueda-appellatie gerekend wordt. Verder ook nog enkele +90 scores van onder andere Wine Advocate en andere gespecialiseerde magazines, bewijzen dat deze bodega als topper mag gecatalogiseerd mag worden. Bovendien bieden ze dit alles aan tegen zeer democratische prijzen.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.