Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Rayuelo 2014

12,95

D.O. Manchuela

Verpakking per 6

100% Bobal, 8 maanden Franse eik
De druiven afkomstig van wijngaarden tussen de 40 en 80 jaren oud, ondergaan een maceratie gedurende 2 weken, met daarna een alcoholisch gisting in roestvrij stalen vaten van 6000 l.
De malolactische omzetting en de opvoeding gedurende 8 maanden gebeurt in Frans eiken vaten van 225l. Hierbij worden enkel natuurlijke gisten gebruikt.

Intens gekleurde wijn met purperen rand, met licht gekleurde, trage tranen, grote densiteit.
Donker fruitige aanzet in de neus, kruidigheid (nootmuskaat, zoethout), koffie en cacao impressies, met mooie frisse minerale ondertoon met warme aardetoetsen. Zelfs een toetsje floraal (jasmijn, lavendel,...)
Volle, stevige en aangename aanzet in de mond, breed en sappig, mooi geïntegreerde zuren, goede structurerende tannines, intense vlezigheid.
Fijne kruidige afdronk, met opnieuw wat zoethout, kruidnagel,....
Nog redelijk jong, heeft nog wat tijd nodig.

Heerlijk bij gegrilde, kruidige en stevige gerechten met rood vlees, kruidige sauzen, wild, Mediterrane gerechten, tajines,...


Bodega Altolandon - BIO - VEGAN - Nieuwe wijnen  Geef alle wijnen
De appellatie Manchuela is gelegen in het zuidoosten van de provincie Cuenca en het noordwesten van Albacete, tussen de rivieren Júcar en Cabriel.
Bodega Altolandon situeert zich in Landete, in het noorden van de appellatie Manchuela, in het midden tussen de provincies Cuenca. Teruel en Valencia op 1080m boven de zeespiegel.
Het domein beslaat ondertussen al 120 ha, een uitbreiding van 30ha is gepland voor dit najaar, gelegen in de directe omgeving van het wijnhuis.
De hoog gelegen wijngaarden verenigen de ideale condities om karaktervolle wijnen van hoge kwaliteit te bekomen. Meer en effectievere bezonning, grote thermische verschillen tussen dag en nacht, de zuiverende werking van de winden op deze hoogte, de trage doch volledige rijping van de druiven, resulteren in zeer gezond, kwaliteitsvol basismateriaal voor het bekomen van intens gekleurde, geconcentreerde en aromatische wijnen met grote diepgang.
Rosalía Molina is verantwoordelijk voor het voor het volledige vinificatieproces, maar tevens voor de oogst en de verkoop. Samen met haar echtgenoot Manuel, die de wijngaarden beheert, begonnen ze in 2000 met de aanplant van de wijngaarden, naast reeds bestaande wijngaarden. De aangeplante variëteiten zijn: Malbec, Garnacha, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Bobal, Tempranillo, Monastrell voor de rode wijnen, Moscatel a Grano Menudo en Chardonnay voor de witte, waarbij telkens nauwgezet werd onderzocht en afgewogen welke variëteiten en onderstam waar werden aangeplant.
De plantdichtheid bedraagt 4000 wijnstokken/ha, met een maximale opbrengst van 1,5 kg per plant. Naast een natuurlijke en zeer nauwgezet onderhoud in de wijngaarden, gebeurt ook het wijnmaken zonder geselecteerde gisten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.