Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
'3' de Aylés 2015

26,10

D.O. Pago Aylés

Verpakking per 1

Cabernet Sauvignon, Merlot y Garnacha, 12 maanden eikrijping,, verschillende origine
Deze wijn het pareltje van Pago Aylés. Na grondige studie werd besloten 3 bijzondere hectaren wijngaard op adequate wijze te bewerken om druiven van zeer hoge kwaliteit te bekomen, waarvan deze topwijn in beperkte oplage wordt gemaakt. De drie variëteiten werden apart gevinifieerd en rustten nadien 12 maanden op geselecteerde Franse en Oost-Europese eik.
Alles verenigt zich om een gevoel van algehele harmonie te bewerkstelligen.

Intense kersrode kleur, met robijnrode reflecties en fijn tranend!
Rijke aromatische sensatie van rijp zwart en rood  fruit, een waaier aan specerijen (kardemom, munt, laurier, kruidnagel, zwarte peper, toets kaneel ...) en met minerale ondertonen van grafiet.
Krachtige en volvlezige aanzet in de mond, mooie sappigheid, rijpe tannines in combinatie met mooie zachtheid en ronding naar het einde toe. Grote elegantie en zeer lange doorgang...

Deze wijn onderscheidt zich zoor zijn frisheid die niet in tegenspraak is met zijn kracht en concentratie.
Lange afdronk met mooie frisheid!

Ook nog oudere jaargangen (2004 & 2007) te verkrijgen, vraag er naar!

Aangeraden bij de betere tafel ... of gewoon zo... deze wijn is eten & drinken! Salud!

Pago de Aylés (BIO)  Geef alle wijnen
In het oude Aragón worden ook buiten de Somontano (van Huesca) steeds meer mooie wijnen gemaakt. Deze wijnen komen uit de grote, oude en befaamde appellatie Cariñena, genoemd naar het gelijknamige stadje, een vervorming van het Romeinse 'Carae'. Haar 18.000 ha vinden we aan de voet van het Iberisch massief, op een hoogte tussen 500 en 850 m, met een bodem die weinig vruchtbaar is, maar heel gezond, met een grote permeabiliteit. Het klimaat is continentaal, met uiterst warme zomers en erg koude winters en een jaarlijks gemiddelde van 15°C. De extreme temperatuursverschillen ontstaan onder meer onder invloed van de koude en droge 'Cierzo'-wind (vanaf de bovenloop  van de Ebro). De neerslag bedraagt er 350 tot 400 mm, en de zon schijnt gemiddeld 2.800 uur per jaar.

De wijnen die we presenteren vertegenwoordigen eerder de nieuwe wind die waait in het oude gebied. We hebben ze gevonden op de Finca Aylés, een schitterend recent project met 70 ha wijngaard en een mooie, heel functionele 'bodega', gelegen aan de voet van de 'Monte de San Pablo' tussen de dorpen Mezalocha en Villanueva de Huerva, in het langgerekte dal tussen het plaatsje Fuendetodo, de geboorteplaats van Francisco de Goya en het stadje Muel, beter bekend om zijn keramiek.
Bodega Señorio de Aylés is in 1998 gestart met met het bouwen van de nieuwe bodega op de plek waar een oude bodega 'Finca Aylés' zich bevond, waarvan de eerste vermeldingen dateren van in het begin van de 12de eeuw. Slechts een deel (70ha) van hun 3000ha beslaande domein beplantte men met Tempranillo, Garnacha, Cabernet-Sauvignon en Merlot, en eerder recent in 2005 waagde men zich ook aan witte variëteiten. We kijken er al naar uit om eind 2009 voor het eerst hun witte wijnen te proeven. (Welke variëteiten blijft vooralsnog een goed bewaard geheim.)
In deze middelgrote familiale bodega werkt men met de allernieuwste technieken en volgens de laatste inzichten. Het is een jong bedrijf met een enorm potentieel, gerund door een jong dynamisch team dat vastbesloten is om met de wijnen van de Bodega Señorio de Aylés de top bereiken.
Het wijnmaken staat onder beheer van de zeer talentrijke jonge oenoloog Jorge Navascués, die opgroeide tussen de wijnvaten.

Bodegas Señorio de Aylés mag zich sinds eind 2009 PAGO AYLÈS noemen. Een bodega moet aan heel wat eisen voldoen wil men hiervoor een officiële goedkeuring krijgen; zo moeten onder meer de wijngaarden in de directe omgeving van de bodega zijn gelegen, waardoor de mogelijkheid bestaat om de oogst zo snel mogelijk uit de wijngaarden in de kelders te krijgen. De eerste wijn is in november 2011 op de markt gebracht 'a' de Aylés Coupage 2010.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.