Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Fideuá - 3 variëteiten - 250g -

5,10

Catalunya - Esparreguera (Barcelona) - Sandro Desii

Verpakking per 1

Pasta - Tinta de calamar - Fumet de pescado - Espinacas & albahaca
Sandro is een personage apart! Deze Italiaan, of wat had je gedacht met
zo'n naam, kwam als kleine jongen met zijn familie naar Catalonië.
Bezeten door alles wat met gastronomie te maken heeft en vooral door de recuperatie van oude technieken en culinaire gewoontes, creëerde hij in 1967 een onderzoekscentrum voor gastronomische activiteiten, dat in het begin van de jaren negentig verhuisde naar een oude textielfabriek in Esparreguera.

Hij ontwikkelde een heel gamma Catalaanse pasta's waaronder de befaamde fideuá, een kleine pasta die bereid wordt als de al even beroemde paella. In tegenstelling tot de Valenciaanse paella, heeft de fideuá zijn wortels in Catalonië.

Net zoals de rijst, wordt de pasta bereid in een grote, open paellapan. Bak de pasta eerst droog in wat olijfolie. Voeg dan de bouillon toe. In nauwelijks vijf minuten tijd is dit schitterende gerecht klaar!

Het is niet eenvoudig om fideuá te maken. Het artisanale productieproces verloopt traag: alle pasta's worden met authentieke vormen van 200 jaar oud getrokken en meer dan 30 uur in notenhouten kamers natuurlijk gedroogd. Enkel het beste grof meel wordt gebruikt, dus geen geraffineerde bloem. Door die artisanale bereidingswijze absorberen de pasta's de smaak van het kookvocht veel beter.

Spaanse delicatessen  Geef alle wijnen
We betrekken onze delicatessen van La Buena Tierra, opgericht in de lente van 2004 door Maria Jané i Ubeda.
Maria is de dochter van wijnmaker Jané Ventura uit de Penedès en heeft al van jongsaf in contact gestaan met de topgastronomie van Catalonië en Spanje in het algemeen.
Maar haar grote inspiratie blijft haar moeder, Maria Ubeda, die haar vanuit Spanje helpt in haar zoektocht naar authentieke Spaanse voedingsproducten van topkwaliteit.
Daarnaast kopen we een aantal delicatessen rechtstreeks aan in Spanje.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.