Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Angosto Negre Magnum 2009

21,20

D.O. Valencia

Verpakking per 1

Garnacha Tintorera, Graciano, Syrah, Petit Verdot, Malbec, 10 à12 maanden eik.
Malolactische gisting & 10 à 12 maanden op eiken vaten van 500l. Manuele oogst in bakjes van 12kg. Gisting gedurende 2 weken in tanks van 4000l bij een gecontroleerde temperatuur van 26°C. Malolactische gisting op nieuwe eiken vaten (500l), nadien opvoeding gedurende 10 à 12 maanden per druivensoort. Intens briljante, donker kersenrode kleur. Zeer levendig aroma met veel rood fruit, zachte kruiden, een toets cacao. Een sappige, fruitige mondvulling met rijpe tannines, elegante structuur die uitmondt in een lange, mooie afdronk. Elegante begeleider van gebraden vlees, vis met mediterrane saus,...
Peñin: 95 punten!!!

Bodega El Angosto   Geef alle wijnen
D.O. Valencia, met een uitgesproken mediterraans klimaat, gekenmerkt door krachtige stormen en regenbuien gedurende de zomer en herfst, een gemiddelde jaartemperatuur van 15 °C, 500 mm jaarlijkse neerslag, gelegen in Zuidoost Spanje, beslaat 66 gemeenten, wordt onderverdeeld in 4 subzones: Alto Turia, Moscatel de Valencia, Valentino en Clariano.

Bodega El Angosto, gelegen in Ontinyent, in Clariano, de zuidelijkste subzone van D.O. Valencia, van de regio La Vall d'Albaida, een driehoek gevormd door gemeenten Font de la Figuera, Moixent, Fontanars dels Aforins en Ontinyent. Dit gebied wordt ook wel het Toscane van Valencia genoemd.
Het behoort toe aan de familie Cambra en is gesitueerd in de Finca Santa Rosa, het oudste deel van het familiedomein daterend uit de 19de eeuw.
De 90 ha wijngaarden zijn verdeeld over Finca Santa Rosa en Finca El Angosto, gelegen op hellende terreinen, met kalkrijke, organisch arme ondergronden, op een hoogte tussen 425 en 550 m.
De gemiddelde opbrengst per ha is een 4000 kg druiven. Daarnaast beheren ze ook olijf- en fruitboomgaarden en een uitgestrekte en befaamde 150 jaar oude kwekerij van wijnstokken. De grote variatie aan wijnstokken voorhanden wordt weerspiegeld in de verschillende wijnen.

De afgelopen jaren produceert Bodega EL ANGOSTO de "Almendros Tinto" én de "Almendros Blanco", en worden door de Guia Peñín gewaardeerd als best rode en beste witte wijn in de D.O. Valencia.
Bodega El Angosto is eigendom van de familie Cambra, gelegen in Santa Rosa.

Het doel van de Bodega El Angosto is om mediterrane wijnen van hoge kwaliteit te produceren in de oorsprongsbenaming DO Valencia, wijnen die geconcentreerd en elegant zijn en het beste van de terroirs weerspiegelen, en dit alles met een rotsvaste overtuiging in duurzame landbouw!

In het kader van dit ambitieus onderzoeksproject onder leiding van Bodegas El Angosto, in samenwerking met de Servei de Sanitat  van het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedsel en Water, dat tot doel heeft meer dan vijftig autochtone variëteiten te recupereren heeft Bodegas El Angosto een experimentele wijngaard waar wijnstokken van vergeten soorten, zoals Moravië Agria, Tortosi, Planta Nova, Pamplonat en witte Bobal worden geteeld, en waarin de wijnmakerij met veel inspanning hoopt een droom te realiseren en zo de diversiteit van de wijnstokken in Valencia te kunnen garanderen.
Hopelijk binnenkort meer van dit ....

De eerste realisatie in dit project is de nieuwe wijn 'Vereda' een monovariëteitswijn van de autochtone Monastrell-druif, een eerste verwezenlijking naar de recuperatie van de 'vergeten en verwaarloosde' inheemse variëteiten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.