|
|
 |
Almendra Garrapiñada - 350 g |
- |
€
12,60
|
Catalunya - Falset (Tarragona) - Priorat Natur - Xavi Buil, Anna Cuadrat |
|
Verpakking per
1
|
Gekarameliseerde amandelen |
Priorat staat bekend als een topstreek voor wijnen. Toch heeft Priorat niet alleen een grote traditie als wijnregio. De streek heeft ook een rijke rurale traditie en produceert een mooi gamma aan echte terroirproducten. In 1997 beslisten Xavi Buil en Anna Cuadrat om Priorat Natur op te richten met de ambitie om deze ambachtelijke natuurproducten op hoog niveau te commercialiseren. In Priorat Natur worden de beste producten geselecteerd en op de meest natuurlijke manier verwerkt. Niet alleen in de Spaanse gastronomie, maar ook wereldwijd stellen zij zich als doel om de kwaliteit van de producten uit Priorat aan te tonen. De belangrijkste traditie, naast die van de wijn, is die van de droge vruchten zoals amandelen, hazelnoten en walnoten. Xavi en Anna kiezen ze uit en zouten of versuikeren ze volgens het traditionele recept van de streek.
|
Spaanse delicatessen
|
Geef alle wijnen |
We betrekken onze delicatessen van La Buena Tierra, opgericht in de lente van 2004 door
Maria Jané i Ubeda. Maria is de dochter van wijnmaker Jané Ventura uit de Penedès en heeft al van
jongsaf in contact gestaan met de topgastronomie van Catalonië en Spanje in het
algemeen. Maar haar grote inspiratie blijft haar moeder, Maria Ubeda, die haar
vanuit Spanje helpt in haar zoektocht naar authentieke Spaanse voedingsproducten
van topkwaliteit. Daarnaast kopen we een aantal delicatessen rechtstreeks aan in Spanje.
|
|
|