Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Salsa Romesco - 185 g -

6,50

Catalunya - Falset (Tarragona) - Priorat Natur - Xavi Buil, Anna Cuadrat

Verpakking per 1

Romescosaus
Priorat staat bekend als een topstreek voor wijnen. Toch heeft Priorat niet alleen een grote traditie als wijnregio. De streek heeft ook een rijke rurale
traditie en produceert een mooi gamma aan echte terroirproducten.
In 1997 beslisten Xavi Buil en Anna Cuadrat om Priorat Natur op te richten met de ambitie om deze ambachtelijke natuurproducten op hoog niveau te commercialiseren. In Priorat Natur worden de beste producten geselecteerd en op de meest natuurlijke manier verwerkt. Niet alleen in de Spaanse gastronomie, maar ook wereldwijd stellen zij zich als doel om de kwaliteit van de producten uit Priorat aan te tonen.

Een van de bekenste Catalaanse sauzen is de wel de salsa romesco. Deze saus heeft als basis de ñora peper en daaraan wordt onder andere tomaat, knoflook, hazelnoten en amandelen toegevoegd. Oorspronkelijk afkomstig uit de buurt van Tarragona. Deze saus is onlosmakelijk verbonden bij het Catalaanse recept van calçots. Dit gerecht is om de komst van de lente te vieren en bestaat uit lente-uien die op de barbecue geroosterd worden en gegeten met de salsa de romesco.
Maar deze mooie dikke saus kun je ook gebruiken in combinatie met vis of over simpele salades.
En ook erg lekker met een stukje brood of op een toastje!
Spaanse delicatessen  Geef alle wijnen
We betrekken onze delicatessen van La Buena Tierra, opgericht in de lente van 2004 door Maria Jané i Ubeda.
Maria is de dochter van wijnmaker Jané Ventura uit de Penedès en heeft al van jongsaf in contact gestaan met de topgastronomie van Catalonië en Spanje in het algemeen.
Maar haar grote inspiratie blijft haar moeder, Maria Ubeda, die haar vanuit Spanje helpt in haar zoektocht naar authentieke Spaanse voedingsproducten van topkwaliteit.
Daarnaast kopen we een aantal delicatessen rechtstreeks aan in Spanje.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.