Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Anchoas del Cantábrico, Serie Oro, 48 g Codesa -

4,28

Cantabria

Verpakking per 1

Ansjovis

Cantabrië is in Spanje de regio bij uitstek voor het verwerken van ansjovis. Codesa was ooit een familiebedrijf, maar is sinds het midden van de jaren zeventig uitgegroeid tot een professionele onderneming. Dadelijk na de vangst worden de ansjovissen geselecteerd en gedurende minstens zes maanden in zout opgelegd. Na die periode worden ze ontgraat, gewassen en netjes ingeblikt. Heel het proces gebeurt met de hand en is

dus erg arbeidsintensief.

Het wordt almaar moeilijker om ansjovis van topkwaliteit te krijgen aan een nog redelijke prijs. De zeeën raken over bevist en grote ansjovissen zijn steeds moeilijker te vinden.

Laat je niets wijsmaken als ze je goedkopere soorten aanbieden: die visjes worden vanuit Argentinië met industriële

trawlers ingevoerd.

De echte Anchoas del Cantábrico zullen altijd een stevig prijskaartje hebben, net vanwege hun steeds grotere zeldzaamheid en het arbeidsintensieve productieproces.

KOEL BEWAREN!


Spaanse delicatessen  Geef alle wijnen
We betrekken onze delicatessen van La Buena Tierra, opgericht in de lente van 2004 door Maria Jané i Ubeda.
Maria is de dochter van wijnmaker Jané Ventura uit de Penedès en heeft al van jongsaf in contact gestaan met de topgastronomie van Catalonië en Spanje in het algemeen.
Maar haar grote inspiratie blijft haar moeder, Maria Ubeda, die haar vanuit Spanje helpt in haar zoektocht naar authentieke Spaanse voedingsproducten van topkwaliteit.
Daarnaast kopen we een aantal delicatessen rechtstreeks aan in Spanje.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.