|
|
 |
Anchoas del Cantábrico, Serie Oro, 48 g Codesa |
- |
€
4,28
|
Cantabria |
|
Verpakking per
1
|
Ansjovis |
Cantabrië is in Spanje de regio bij uitstek voor het verwerken van ansjovis.
Codesa was ooit een familiebedrijf, maar is sinds het midden van de jaren
zeventig uitgegroeid tot een professionele onderneming. Dadelijk na de vangst
worden de ansjovissen geselecteerd en gedurende minstens zes maanden in zout
opgelegd. Na die periode worden ze ontgraat, gewassen en netjes ingeblikt. Heel
het proces gebeurt met de hand en is
dus erg arbeidsintensief.
Het wordt almaar moeilijker om ansjovis van topkwaliteit te krijgen aan een
nog redelijke prijs. De zeeën raken over bevist en grote ansjovissen zijn steeds
moeilijker te vinden.
Laat je niets wijsmaken als ze je goedkopere soorten aanbieden: die
visjes worden vanuit Argentinië met industriële
trawlers ingevoerd.
De echte Anchoas del Cantábrico zullen altijd een stevig prijskaartje hebben,
net vanwege hun steeds grotere zeldzaamheid en het arbeidsintensieve
productieproces.
KOEL BEWAREN!
|
Spaanse delicatessen
|
Geef alle wijnen |
We betrekken onze delicatessen van La Buena Tierra, opgericht in de lente van 2004 door
Maria Jané i Ubeda. Maria is de dochter van wijnmaker Jané Ventura uit de Penedès en heeft al van
jongsaf in contact gestaan met de topgastronomie van Catalonië en Spanje in het
algemeen. Maar haar grote inspiratie blijft haar moeder, Maria Ubeda, die haar
vanuit Spanje helpt in haar zoektocht naar authentieke Spaanse voedingsproducten
van topkwaliteit. Daarnaast kopen we een aantal delicatessen rechtstreeks aan in Spanje.
|
|
|