Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Obergo Expressión 2013

13,50

D.O. Somontano

Verpakking per 6

60% Sauvignon Blanc (lees: Viognier) en 40% Chardonnay, gisting op nieuw Frans eiken
60% Sauvignon Blanc (lees: Viognier) en 40% Chardonnay.
Selectie van de trossen in de wijngaard en op de manuele selectietafel. Bij het ontristen en pletten van de druiven wordt gebruik gemaakt van droogijs of koolzuursneeuw, teneinde de temperatuur laag te houden.
Met behulp van de zwaartekracht
wordt de pulp in inoxvaten van slechts 5000 liter overgebracht.
Na een prefermentatieve maceratie gedurende een paar uur, worden de druiven geperst in een traditionele verticale pers.
De gisting gebeurt in
eiken vaten van 300 liter onder gecontroleerde temperatuur. 'Crianza sobre lías' gedurende 6 maanden in dezelfde vaten.
Strogeel en briljant, met trage viskeuze tranen. Aroma van licht gekonfijte citrus (citroen marmelade), rijp wit fruit (peren), lactische toets, aangename geroosterde toets afkomstig van het eiken, intense vanille tonen (zeer uitgesproken, het gevolg van gisting en rijping in nieuwe vaten van Frans eiken), specerijen (witte peper), kruidige ondertoon van typische rotskruiden, tijm en wat gedroogde bloemen op de achtergrond.
Aangename aanzet in de mond, misschien iets
minder expressief dan de neus, soepele en romige mondvulling, mooie zuurtegraad en zachte persistentie. Lange afrdonk met mooie citrus en licht rokerige toets.

Bodegas Obergo - kelderresten -20%  Geef alle wijnen

In de meest noordwestelijke uithoek van de appellatie Somontano vinden we Bodegas Obergo, met het wijnhuis gelegen in het dorp Obiergo, de 11,5 ha  wijngaarden in de vallei van Secastilla, een recent klein wijnhuis onder het beheer van twee broers Vidal.

De uitzonderlijk gunstig gelegen wijngaarden in de Secastilla-vallei (de vallei der 7 kastelen 'castillos') op een hoogte van net boven de 700 m, met een zeer gunstige zuidelijke oriëntatie, gezegend met een mediterraan microklimaat en zeer arme, leemhoudende zanderige bodem rijk aan keien hebben reeds bewezen dat ze grootse wijnen kunnen voortbrengen.

De oude Garnacha wijnstokken, de recentere aanplanten van Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, ...  en experimenten met witte variëteiten (o.a. Viognier) vormen de basis voor het gevarieerde gamma wijnen; van jonge fruitige, over elegante klassiekers naar uitmuntende moderne 'varietales'.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.