Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Altolandon 2012

16,70

D.O. Manchuela

Verpakking per 6

50% Syrah, 50% Garnacha en Cabernet Franc, 24 maanden Frans eiken.
De wijngaarden van de Garnachadruiven zijn ongeveer 60 jaar oud, de Syrah ongeveer 15 jaar.
Elke variëteit wordt apart gevinifieerd. Alvorens over te gaan tot de alcoholische gisting, worden de druiven koud gemacereerd gedurende 15 tot 20 dagen.
De alcoholische gisting start daarna spontaan, zonder toevoeging van externe gisten.
De malolactische gisting en opvoeding gebeurt in Frans eiken (225 l) gedurende 24 maanden.

Intense donkere kersenrode kleur met licht violette reflecties aan de rand, mooie fijne tranen.
Aangename en intense aanzet van donkerrood rijp fruit (pruimen, zwarte bessen,..), minerale tonen, 'eau de vie', mooie kruidigheid en perfect ondersteund door het hout. Vlezig in de mond, met mooie structuur,
geconcentreerd. Elegant en rond.
Aanbevolen bij krachtige vleesgerechten, stoofpotjes,.
Bodega Altolandon - BIO - VEGAN - Nieuwe wijnen  Geef alle wijnen
De appellatie Manchuela is gelegen in het zuidoosten van de provincie Cuenca en het noordwesten van Albacete, tussen de rivieren Júcar en Cabriel.
Bodega Altolandon situeert zich in Landete, in het noorden van de appellatie Manchuela, in het midden tussen de provincies Cuenca. Teruel en Valencia op 1080m boven de zeespiegel.
Het domein beslaat ondertussen al 120 ha, een uitbreiding van 30ha is gepland voor dit najaar, gelegen in de directe omgeving van het wijnhuis.
De hoog gelegen wijngaarden verenigen de ideale condities om karaktervolle wijnen van hoge kwaliteit te bekomen. Meer en effectievere bezonning, grote thermische verschillen tussen dag en nacht, de zuiverende werking van de winden op deze hoogte, de trage doch volledige rijping van de druiven, resulteren in zeer gezond, kwaliteitsvol basismateriaal voor het bekomen van intens gekleurde, geconcentreerde en aromatische wijnen met grote diepgang.
Rosalía Molina is verantwoordelijk voor het voor het volledige vinificatieproces, maar tevens voor de oogst en de verkoop. Samen met haar echtgenoot Manuel, die de wijngaarden beheert, begonnen ze in 2000 met de aanplant van de wijngaarden, naast reeds bestaande wijngaarden. De aangeplante variëteiten zijn: Malbec, Garnacha, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Bobal, Tempranillo, Monastrell voor de rode wijnen, Moscatel a Grano Menudo en Chardonnay voor de witte, waarbij telkens nauwgezet werd onderzocht en afgewogen welke variëteiten en onderstam waar werden aangeplant.
De plantdichtheid bedraagt 4000 wijnstokken/ha, met een maximale opbrengst van 1,5 kg per plant. Naast een natuurlijke en zeer nauwgezet onderhoud in de wijngaarden, gebeurt ook het wijnmaken zonder geselecteerde gisten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.