Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
CF 2010

18,50

D.O. Manchuela

Verpakking per 6

100% Cabernet Franc, 16 maanden nieuw Frans eiken
In haar zoektocht naar expressie van terroir, en druivenvariëteiten die zich lenen op de grote hoogte en het extreme klimaat van Manchuela, experimenteerde Rosalia met Cabernet Franc en dit resulteerde in deze schitterende wijn. De 'CF de Altolandon' is een uitstekend voorbeeld van hoe de Caberent Franc (vandaar de CF) zeker zijn mannetje kan staan, buiten z'n habituele comfortzone.
De wijngaarden van CF werden iets meer dan een decennia geleden aangeplant door Rosalía en haar echtgenoot, Manuel.

Maceratie gedurende 2-3weken, voor maximale extractie kleur, aroma,.. nadien spontane (natuurlijke) gisting, zonder toevoeging van gisten. Na de alcoholische gisting, ondergaat de wijn een malolactische gisting en een opvoeding gedurende 12 maanden op vaten van Frans eiken (225l).

Intens donker kersenrode kleur met granaatkleurige rand en fijn tranend.
Aroma van rijp fruit, wilde kruiden, aards en romige eik.
Zeer intens maar mooi uitgebalanceerde mond. Donkere bosvruchten, fijne inktimpressies, lichte rokerigheid, lichte hint van viooltjes, toets chocolade... Mooi gestructureerd, vol, rond, rijk en krachtig.
Lange en balsamische afdronk!


Bodega Altolandon - BIO - VEGAN - Nieuwe wijnen  Geef alle wijnen
De appellatie Manchuela is gelegen in het zuidoosten van de provincie Cuenca en het noordwesten van Albacete, tussen de rivieren Júcar en Cabriel.
Bodega Altolandon situeert zich in Landete, in het noorden van de appellatie Manchuela, in het midden tussen de provincies Cuenca. Teruel en Valencia op 1080m boven de zeespiegel.
Het domein beslaat ondertussen al 120 ha, een uitbreiding van 30ha is gepland voor dit najaar, gelegen in de directe omgeving van het wijnhuis.
De hoog gelegen wijngaarden verenigen de ideale condities om karaktervolle wijnen van hoge kwaliteit te bekomen. Meer en effectievere bezonning, grote thermische verschillen tussen dag en nacht, de zuiverende werking van de winden op deze hoogte, de trage doch volledige rijping van de druiven, resulteren in zeer gezond, kwaliteitsvol basismateriaal voor het bekomen van intens gekleurde, geconcentreerde en aromatische wijnen met grote diepgang.
Rosalía Molina is verantwoordelijk voor het voor het volledige vinificatieproces, maar tevens voor de oogst en de verkoop. Samen met haar echtgenoot Manuel, die de wijngaarden beheert, begonnen ze in 2000 met de aanplant van de wijngaarden, naast reeds bestaande wijngaarden. De aangeplante variëteiten zijn: Malbec, Garnacha, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Bobal, Tempranillo, Monastrell voor de rode wijnen, Moscatel a Grano Menudo en Chardonnay voor de witte, waarbij telkens nauwgezet werd onderzocht en afgewogen welke variëteiten en onderstam waar werden aangeplant.
De plantdichtheid bedraagt 4000 wijnstokken/ha, met een maximale opbrengst van 1,5 kg per plant. Naast een natuurlijke en zeer nauwgezet onderhoud in de wijngaarden, gebeurt ook het wijnmaken zonder geselecteerde gisten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.