Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Antigua Obergo Garnacha 2011

25,50

D.O. Somontano

Verpakking per 1

100% Garnacha Viñas Viejas, 12 maanden rijping op eiken, 1438 genummerde flessen

 'Garnacha centenaria' van de wijngaard Viña Pedramigo, Crianza sobre lías gedurende 12 maanden op eiken, 1438 flessen

 

De vallei van Secastilla is een gepriviligeerde omgeving. De hoogte, ondergrand, koude,  regen, wind en de zon maken het er een 'ander' Somontano!

 

De nieuwe collectie wijnen van Bodegas Obergo weerspiegelen de eigenheid en essentie van hun wijngaarden.
Het resultaat van een zeer nauwkeurig en zorgvuldig wijnmaken, in zeer kleine hoeveelheden  met het oog op wijnen met een grote persoonlijkheid, elegantie en expressie, mag er zijn!
Het betreft en waar kunstwerk, waarbij het beste van cultuur en kennis van de wijngaarden tot uiting komt en daarenboven in wijnmaken, rede en passie verenigd wordt, stijl en herkomst verdedigend.
Druiven afkomstig uit de pago Blecua, met zandige leem ondergrond met veel grind, zeer arme bodem.
Handmatige oogst in dozen van 15 kg, strenge selectie van de optimale trossen..
Bij het ontristen en pletten van de druiven wordt gebruik gemaakt van droogijs of koolzuursneeuw, teneinde de temperatuur laag te houden.
Koude premaceratie en nadien gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 28 °C met dagelijkse delestagesMalolactische gisting in eiken vaten.
Opvoeding op de moer met "batonnage", gedurende 12 maanden in nieuwe en 2de jaars vaten.

Intens kersenrode kleur, fijne gekleurde tranen.
Zuivere en intense aroma's, die doen denken aan een klassiekere wijn met licht gestoofd rood fruit, mooie kruidigeheid op minerale tonen.

Fijn, elegant en complex in de neus
Zachte, elegante romige mondvulling, met rijpe tannines en een fijne structuur.

Wijn om een avond lang van te genieten!

 

Bewaarpotentieel tot 2022!


Bodegas Obergo - kelderresten -20%  Geef alle wijnen

In de meest noordwestelijke uithoek van de appellatie Somontano vinden we Bodegas Obergo, met het wijnhuis gelegen in het dorp Obiergo, de 11,5 ha  wijngaarden in de vallei van Secastilla, een recent klein wijnhuis onder het beheer van twee broers Vidal.

De uitzonderlijk gunstig gelegen wijngaarden in de Secastilla-vallei (de vallei der 7 kastelen 'castillos') op een hoogte van net boven de 700 m, met een zeer gunstige zuidelijke oriëntatie, gezegend met een mediterraan microklimaat en zeer arme, leemhoudende zanderige bodem rijk aan keien hebben reeds bewezen dat ze grootse wijnen kunnen voortbrengen.

De oude Garnacha wijnstokken, de recentere aanplanten van Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, ...  en experimenten met witte variëteiten (o.a. Viognier) vormen de basis voor het gevarieerde gamma wijnen; van jonge fruitige, over elegante klassiekers naar uitmuntende moderne 'varietales'.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.