Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Salsa Allioli - 185 g -

6,50

Catalunya - Falset (Tarragona) - Priorat Natur - Xavi Buil, Anna Cuadrat

Verpakking per 1

Alliolisaus
Priorat staat bekend als een topstreek voor wijnen. Toch heeft Priorat niet alleen een grote traditie als wijnregio. De streek heeft ook een rijke rurale
traditie en produceert een mooi gamma aan echte terroirproducten.
In 1997 beslisten Xavi Buil en Anna Cuadrat om Priorat Natur op te richten met de ambitie om deze ambachtelijke natuurproducten op hoog niveau te commercialiseren. In Priorat Natur worden de beste producten geselecteerd en op de meest natuurlijke manier verwerkt. Niet alleen in de Spaanse gastronomie, maar ook wereldwijd stellen zij zich als doel om de kwaliteit van de producten uit Priorat aan te tonen.

'All i Oli' Look en olie.
Saus op basis van olijfolie, zoet, citroensap en look
.

Allioli (Spaans: alioli) vindt zijn oorsprong in Catalonië, al claimen de Fransen dat zij de uitvinders zijn.

Vast staat, dat in het bergachtige gebied dat Frankrijk met Spanje verbindt, al sinds mensenheugenis een saus wordt gegeten op basis van knoflooktenen en olijfolie, welke in een vijzel met de toevoeging van zeezout wordt gemaakt. Een eidooier wordt soms toegevoegd om te voorkomen dat deze saus schift. Om deze reden wordt Allioli ook wel eens de voorloper van de huidige mayonaise genoemd.

De saus wordt onder andere geserveerd bij salades, koude vlees- en visschotels, geroosterde groenten, pastasalades en bij grote verscheidenheid aan tapas, al dan niet met brood, en uiteraard ook bij paella.

Spaanse delicatessen  Geef alle wijnen
We betrekken onze delicatessen van La Buena Tierra, opgericht in de lente van 2004 door Maria Jané i Ubeda.
Maria is de dochter van wijnmaker Jané Ventura uit de Penedès en heeft al van jongsaf in contact gestaan met de topgastronomie van Catalonië en Spanje in het algemeen.
Maar haar grote inspiratie blijft haar moeder, Maria Ubeda, die haar vanuit Spanje helpt in haar zoektocht naar authentieke Spaanse voedingsproducten van topkwaliteit.
Daarnaast kopen we een aantal delicatessen rechtstreeks aan in Spanje.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.