Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Escamas de sal - natuur - 125g - zakje -

4,65

Tarragona - Ebrodelta - Salinas de Trinidad

Verpakking per 1

Escamas de sal (125 g) Schilferzout in zakje
Onze escemas de sal zijn even puur en authentiek als de omgeving waarin ze wordt gecultiveerd en verzameld. De Salinas de la Trinidad vormen een onderdeel van het natuurreservaat Delta del Ebro, dat enkel wordt bewoond door vogels.
Sinds 1946 bevindt zich hier het bedrijf INFOSA. Hun voorgangers begonnen de zoutextractie op deze plaats reeds in de 14de eeuw. De zoutmeren bestaan uit natuurlijke opslagplaatsen, gevormd in het zand, die geleidelijk onderlopen door het zeewater. In deze 300 bassins, die meteen ook de enige zijn in Spanje, wordt de flor de sal uitsluitend met de hand gecultiveerd. Bij de waterverdamping zijn slechts twee factoren van toepassing: de zon en de wind.
Het schilferzout uit de Middellandse Zee, is zeer gelijkend op het bekende Engelse Maldonzout.
De herkomst van het schilferzout is het zuivere water van de Middellandse Zee. Voor het produceren van de zout vlokken, wordt de zeewater gezuiverd met een unieke en exclusieve methode. Het proces van het oogsten is zeer delicaat, de piramidevormige kristallen zeer breekbaar. ?Bij gebruik verkruimelen over de schotel. Er zijn vele voordelen aan het gebruik van zout vlokken: haar knapperige structuur voegt een nieuwe ervaring toe aan de schotel, je hebt minder zout nodig voor meer smaakextractie, het zout is niet meer verborgen 'in' de schotel, maar het is een actieve ingrediënt dat als zowel als decoratie, structuur en smaakversterker fungeert.
Voor een kleuraccent en/of smaakaccent wordt er of natuurlijke plantaardige houtskool of citroenzeste toegevoegd.
Spaanse delicatessen  Geef alle wijnen
We betrekken onze delicatessen van La Buena Tierra, opgericht in de lente van 2004 door Maria Jané i Ubeda.
Maria is de dochter van wijnmaker Jané Ventura uit de Penedès en heeft al van jongsaf in contact gestaan met de topgastronomie van Catalonië en Spanje in het algemeen.
Maar haar grote inspiratie blijft haar moeder, Maria Ubeda, die haar vanuit Spanje helpt in haar zoektocht naar authentieke Spaanse voedingsproducten van topkwaliteit.
Daarnaast kopen we een aantal delicatessen rechtstreeks aan in Spanje.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.