Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Assortiment Flor de Sal con pimientas - 125g - zakje -

5,41

Tarragona - Ebrodelta - Salinas de Trinidad

Verpakking per 1

Zeezout in zakje 125g
Onze flor de sal is even puur en authentiek als de omgeving waarin ze wordt gecultiveerd en verzameld. De Salinas de la Trinidad vormen een onderdeel van het natuurreservaat Delta del Ebro, dat enkel wordt bewoond door vogels.
Sinds 1946 bevindt zich hier het bedrijf INFOSA. Hun voorgangers begonnen de zoutextractie op deze plaats reeds in de 14de eeuw. De zoutmeren bestaan uit natuurlijke opslagplaatsen, gevormd in het zand, die geleidelijk onderlopen door het zeewater. In deze 300 bassins, die meteen ook de enige zijn in Spanje, wordt de flor de sal uitsluitend met de hand gecultiveerd. Bij de waterverdamping zijn slechts twee factoren
van toepassing: de zon en de wind.
De flor de sal wordt op een volledig artisanale wijze en volgens het traditionele systeem van de Portugese marmotos of de Franse paludiers verzameld. Dit gebeurt met artisanale handwerktuigen, waarvan de houten spade lousse de belangrijkste is. Deze bevat binnenin een gaas om de flor de sal die op de oppervlakte verzameld wordt op te vangen.
Enkel de dunne laag fragiele kristallen die met de hand op de oppervlakte verzameld wordt, kan beschouwd worden als flor de sal. Dat wat zich op de bodem bevindt kent men als traditioneel zout.
Dankzij haar maritieme oorsprong heeft de flor de sal de karakteristieke vorm van onregelmatige microkristallen, die gebotteld worden zonder verdere behandelingen en zonder bijkomende stoffen toe te voegen.
Een ander superproduct dat zij commercialiseren is het schilferzout uit de Middellandse Zee, gelijkend op het bekende Engelse Maldonzout.

Spaanse delicatessen  Geef alle wijnen
We betrekken onze delicatessen van La Buena Tierra, opgericht in de lente van 2004 door Maria Jané i Ubeda.
Maria is de dochter van wijnmaker Jané Ventura uit de Penedès en heeft al van jongsaf in contact gestaan met de topgastronomie van Catalonië en Spanje in het algemeen.
Maar haar grote inspiratie blijft haar moeder, Maria Ubeda, die haar vanuit Spanje helpt in haar zoektocht naar authentieke Spaanse voedingsproducten van topkwaliteit.
Daarnaast kopen we een aantal delicatessen rechtstreeks aan in Spanje.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.