Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
La Val Albariño Magnum 2015/2016

22,95

D.O. Rías Baixas

Verpakking per 6

100% Albariño
Met het oog op het bewaarpotentieel van deze wijn, mag een Magnumfles zeker niet ontbreken in je wijnkelder!

Lichtgele, briljante wijn met groene reflecties, Intense neus met licht kruidig  (laurier)  en balsamisch boeket en aroma's van frisse citrusschil (pompelmoes en limoen) op en licht florale en zeer minerale achtergrond.
Frisse aanzet in de mond, mooie vulling, zijdeachtig en licht fruitig, met hints van appels en peren, mooie ondersteunend zuren.
Wijn met een mooie persistentie en een beklijvende afdronk.
Schitterende mineraliteit! Mooi bewaarpotentieel!

Geef deze zeer fijne en elegante wijn de tijd om zich volledig te ontplooien in je glas, serveer hem liefst op 12-14°C.

De perfecte begeleider voor fijne(re) visgerechten en schaaldieren.
2011 is ronduit schitterend!


Bodega La Val   Geef alle wijnen
In het mythische gebied van de diepe Atlantische fjorden, de Rías Baixas aan de noordwestkust van Spanje, koestert Galicië sinds eeuwen zijn schitterende Albariñodruif. Zij mogen er des te meer trots op zijn, daar de Nieuwe Wereld er nog niet in slaagde ook die te annexeren.
De appellatie 'Rías Baixas' staat zonder twijfel voor één van Spanje's beste herkomstgebieden voor witte wijn.

In het uiterste zuiden van de appellatie, 'El Rosal' genaamd, daar waar de Miño-rivier de oceaan instroomt, vinifiëren Bodegas La Val deze schitterende nieuwe wijn uitsluitend op basis van hun eigen Albariño-oogst.
De Finca ligt in het graafschap Salvaterra, aan de oevers van de rivier de Miño, en heeft diepe gronden van alluviale oorsprong, met de aanwezigheid van talrijke rotsblokken die zorgen voor frisheid in de zomer en warmte bij rijping.
La Val is één van de pioniers in deze regio en begon in 1989 met een wijngaard van 35ha 'Arantei' (zand & kiezel) genaamd.
Daarna werden 'Taboexa' (1990 - 13 ha - graniet, steen - 200m), 'Pexegueiro' (2001 - 10 ha - graniet, zand) en 'Porto' (2012 - 5 ha - Albariño, Treixadura en Loureiro) toegevoegd, allemaal gelegen in het gebied aan de monding van de Miñorivier.
Één van de vroegst rijpende wijngaarden van de D.O.

'El vino nace en la viña'


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.