Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Menguante Vidadillo 2015

10,90

D.O. Cariñena

Verpakking per 6

100% Vidadillo (Crespiello), 10 maanden Franse eik

Vidadillo (Crespiello), autochtone druif uit Aragón, volgens de wijnmaker specifiek uit Almonacid de la Sierra,  een laatrijpe variëteit, zeer resistent aan droogte en infecties! Aangeplant op een arme, kalkrijke 'canalejo' ondergrond.

Slechts enkelen maakten tot nu toe een monovarieteitswijn van de Vidadillof, maar er zijn een aantal nieuwe projecten in opstart.


Intens donkere kleur, purperen reflecties.

Mooi rijp donker bosfruit, vijgenconfituur, florale impressies van Maartse viooltjes, een zekere mineraliteit, aardse ondertoon, beetje sous-bois.

In de mond wordt  de aardse ondertoon en frisse mineraliteit meteen bevestigd.

Soepele en sappige doorgang, mooie vlezigheid en mondvulling, persistente kruidigheid, toets zoethout, vijgen, mooie houtimpressies, mooi verweven tannines!


Lange, stevige afdronk.

Aanrader bij gegrild vlees, maar eveneens uw najaarse wildgerechten.

 

Reeds vele keren gelauwerd!
Viñedos y Bodegas Pablo - (BIO)  Geef alle wijnen
Viñedos y Bodegas Pablo is een familiebedrijf  in de Almonacid de la Sierra, gelegen op een 50-tal km ten zuidwesten van de stad Zaragoza, in D.O. Cariñena., gelegen op een hoogte van 550-750 meter, op de hellingen van de Sierre de Algairén.

De familie Pablo heeft een lange wijntraditie in deze regio, die teruggaat tot de 18de eeuw, en ze houdt vast aan de waarde van de inheemse druiven uit hun wijngaarden.
De huidige generatie heeft de wijnmakerij gebracht tot één van de beste van appelatie.

Het nieuwe gebouw werd opgericht in 1998 en ze bewerken momenteel een 100 ha, op ondergronden van Pizarra (leisteen) en Canalejo (kalkhoudend), grotendeels 'en vaso'  en 'tresbolillo' aangeplant, met rendementen tussen de 500 en 4000 kg/ha, dit alles op traditioneel biologische en soms biodynamische wijze.

Op bepaalde stukken bewerken ze de wijngaard nog steeds met behulp van paardenkracht. Het pareltje van hun wijngaarden is 'Finca Santiaga', echt een bezoek waard.

Bio-biodynamische wijnbouw!

Ze verdienden in het verleden meermaals lof van critici voor hun inspanningen, het verhogen van het bewustzijn voor de lokale eigenheid en de aanwezigheid van de DO internationaal.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.