Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Inspiración Valdemar Las Canteras 2012

19,50

D.O.Ca. Rioja

Verpakking per 6

70% Tempranillo, 30% Graciano, Pago 'Las Canteras', 18 maanden Franse eik.
Druiven uitsluitend afkomstig van de wijngaard ´Las Canteras´, waarbij we een perfecte combinatie vinden van de elegante, doch zeer expressieve Tempranillo en de krachtige en complexe Graciano, resulterend in een intense en potente wijn.
Intense, donkere, briljante kersenrode kleur,  paarse rand, met gevulde snelle tranen.
Vol en zacht aroma met rijpe zwarte vruchten, donkere chocolade, kruidigheid, toets vanille en cacao.
Sappige aanvang, potente en stevige doorgang. De Graciano drukt hier duidelijk z'n stempel met balsamische toetsen en een vleugje munt.
Geconcentreerde wijn met veel volume en goede structuur, maar tevens frisse wijn met grote expressie van rijp maar fris zwart fruit, zachte kruidigheid, met lichte tabak, koffie en chocolade ondertonen, wat vijgen en dadels in de ondertoon! Aanwezige houtimpressies en stevige tannines, die na nog wat fleslagering zeker nog wat meer zullen versmelten.
Zeer lang afdronk!
Volle, stevige begeleider voor rood vlees, gegrild of gestoofd, groot wild en vederwild in goed gekruide sauzen.
Bodegas Valdemar   Geef alle wijnen
Het familiebedrijf Bodegas Valdemar stamt uit 1889.
Midden jaren 80 was Conde de Valdemar één van de pioniers van de nieuwe wijnstijl in Rioja. De destijds volledig gerenoveerde bodega in Oyón was toen reeds één van de meest innovatieve, moderne in Rioja. .
De wijnkunde van het huis Bodega Valdemar wordt in de Rioja zeer hoog geschat en hun wijnen zijn dé referentie geworden. De fruitexpressie van hun wijnen is uniek voor Rioja. Zij oogsten enkel van eigen wijngaarden, vooral gelegen in Tudelilla (Rioja Baja), Cenicero (Rioja Alta) en Oyón (Rioja Alavesa).

In de Rioja neemt Bodegas Valdemar een unieke positie in. Niet alleen op gebied van zijn moderne infrastructuur maar op het gebied van de controle over het totale wijnmakingsproces. De meeste bodegas hun druiven af van kleine boeren, Bodegas Valdemar is echter één van de weinige wijnhuizen die werkt met uitsluitend druiven van de eigen wijngaarden (275 ha). Zo wordt een perfecte controle over de kwaliteit van det aangevoerde druiven verkregen. Niet alleen kan voortdurend worden gewaakt over de groeiende en rijpende druiven, maar vooral ook kan men zelf exact het moment van de oogst bepalen.
Vanwege een onenigheid binnen de familie gingen Jesús Martinez Bujanda en zijn jongere broer en zus in 2007 ieder hun eigen weg. Hierdoor verloor Bodega Valdemar het hogere gamma wijnen van de groep dat geproduceerd wordt op Finca Valpiedra.  Gonzalo Ortiz, toenmalig en huidig technisch directeur, bleef echter aan en breidde het gamma uit.

De oorspronkelijk CONDE VALDEMAR-gamma bestond uit de bekende witte 'fermentado en barrica', de  rode crianza, reserva en gran reserva , maar is recenter uitgebreid met een Garnacha, een basis witte en rosé wijn. Hun Conde de Valdemar oogst sinds jaren ereprijzen, ook internationaal.

In 2008 investeerde Jesús Martínez Bujanda, samen met zijn dochter Ana en zoon Carlos, opnieuw in een staaltje van technologie en intensief onderzoek voor de uitbouw van de nieuwe vleugel en de ontwikkeling van nieuwe wijnen voor het exclusiever INSPIRACIÓN gamma.
Een nieuwe wind waait in dit traditionele wijnhuis. Met een nieuw gamma wijnen 'Inspiración', waarbij ze autochtone druiven revaloriseren en de modernste vinificatietechnieken naar hun hand weten te zetten, staan ze opnieuw in de schijnwerpers van de hedendaagse wijncultuur.
Samen met het 25 jaar Jubileum huldigt Bodegas Valdemar de Bodega Inspiracion in. Alle details zijn nauwkeurig afgewogen: de handmatige selectie van de beste druiven, een computergestuurde temperatuurscontrole voorafgaand aan vergisting, een speciaal verwarmde ruimte voor de malolactische gisting in houten vaten, geslecteerd volgens soort. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.