Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Pimiento del piquillo Artesano entero extra al natural - Hele pimiento del piquillo - 212g -

6,47

La Catedral de Navarra - D.O. Pimientos del Piquillo de Lodosa

Verpakking per 1

Rode puntpaprika

Eenvoudig klaar te maken met wat ajuin en look als bijgerechtje bij gegrild vlees, ideaal als tapa opgevuld met een tonijnsla, brandade van bacalao, warm of koud te serveren!


In Navarra geeft de natuur het beste van zichzelf, met bijzonder verfijnde producten als resultaat. Producten voor de meest verwende gastronomen.

 

Authentiek en geraffineerd van smaak. Dat zijn de groenten van La Catedral de Navarra. Het geheim zit hem in de bodem, rijk en vruchtbaar dankzij de extreme temperaturen en de overvloedige regen, wat de vallei van de Ebro karakteriseert.

La Catedral de Navarra is het resultaat van de inzet van de familie Sainz, die meer dan 70 jaar een succesvol bedrijf van groenteconserven runnen, met het oog op topkwaliteit en respect voor de natuurlijke smaak van een product.

De sterkte van dit merk zit hem in het behoud van authentieke smaken, met de textuur en puurheid van pas geoogste groenten. De producten worden onmiddellijk verzameld en bewerkt van zodra ze geoogst zijn, en elke stap tijdens het proces zorgt ervoor dat de authenticiteit bewaard blijft. Bij La Catedral de Navarra wordt elke stap uiterst streng en van heel dichtbij opgevolgd.

Voor de teelt worden de beste gronden geselecteerd, steeds in de onmiddellijke nabijheid van het bedrijf. De allerbeste groenten worden geselecteerd voor de meest veeleisende gastronomen. Er worden strikte kwaliteitscontroles uitgevoerd, voor het bedrijf zelf maar ook voor de verschillende 'denominaciones de origen' van een aantal producten. Ook aan het design wordt veel aandacht besteed, opdat die op dezelfde hoogte zou staan als de topkwaliteit die hier geleverd wordt.

 

GESCHIEDENIS EN TRADITIE 

In de eerste helft van de 20ste eeuw worden conserven iets noodzakelijk en voor elke dag. 

De geschiedenis van La Catedral de Navarra gaat terug tot het midden van vorige eeuw. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog maakten Spaanse moeders groenten, stoofgerechten en patés in voor hun zonen, maar ook na de oorlog waren ingemaakte seizoensgroenten fundamenteel om het hele jaar door van een gevarieerde voeding te genieten. Conserven werden iets noodzakelijk en voor elke dag, vooral in regio's als Navarra waar de vruchtbare bodem voor uitstekende groenten zorgde die de moeite waren om te bewaren. Petra López, grootmoeder van de huidige eigenaar van La Catedral de Navarra, startte een klein conservenbedrijf in Mendavia waar ze haar kennis van de groenteteelt combineerde met haar sterke ondernemingszin. Samen met haar familie maakte ze eigen groenten in maar ook die van inwoners uit het dorp. Midden de jaren 40 verkochten ze reeds artisjokken, tomaten, pepers, witte asperges en prei. Vanaf toen werd de hele familie ingezet om de beste groenten te telen en die te conserveren met een optimaal behoud van smaak, wat van La Catedral de Navarra een conservenbedrijf maakt dat synoniem staat voor topkwaliteit.

 


Spaanse delicatessen  Geef alle wijnen
We betrekken onze delicatessen van La Buena Tierra, opgericht in de lente van 2004 door Maria Jané i Ubeda.
Maria is de dochter van wijnmaker Jané Ventura uit de Penedès en heeft al van jongsaf in contact gestaan met de topgastronomie van Catalonië en Spanje in het algemeen.
Maar haar grote inspiratie blijft haar moeder, Maria Ubeda, die haar vanuit Spanje helpt in haar zoektocht naar authentieke Spaanse voedingsproducten van topkwaliteit.
Daarnaast kopen we een aantal delicatessen rechtstreeks aan in Spanje.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.