Deze natuurlijk zongerijpte tomaten zijn heerlijk te verwerken in een eenvoudig slaatje met 'Extra Virgen' olijfolie, wat zoete ajuin, peper en zout.
Of te verwerken in een eenvoudige pastasaus samen met de heerlijke pasta's van Sandro Desii!
In
Navarra geeft de natuur het beste van zichzelf, met bijzonder verfijnde
producten als resultaat. Producten voor de meest verwende gastronomen.
Authentiek
en geraffineerd van smaak. Dat zijn de groenten van La Catedral de Navarra. Het
geheim zit hem in de bodem, rijk en vruchtbaar dankzij de extreme temperaturen
en de overvloedige regen, wat de vallei van de Ebro karakteriseert.
La Catedral de Navarra is het resultaat van de inzet van de familie Sainz, die
meer dan 70 jaar een succesvol bedrijf van groenteconserven runnen, met het oog
op topkwaliteit en respect voor de natuurlijke smaak van een product.
De
sterkte van dit merk zit hem in het behoud van authentieke smaken, met de
textuur en puurheid van pas geoogste groenten. De producten worden onmiddellijk
verzameld en bewerkt van zodra ze geoogst zijn, en elke stap tijdens het proces
zorgt ervoor dat de authenticiteit bewaard blijft. Bij La Catedral de Navarra
wordt elke stap uiterst streng en van heel dichtbij opgevolgd.
Voor de teelt worden de beste gronden geselecteerd, steeds in de onmiddellijke
nabijheid van het bedrijf. De allerbeste groenten worden geselecteerd voor de
meest veeleisende gastronomen. Er worden strikte kwaliteitscontroles
uitgevoerd, voor het bedrijf zelf maar ook voor de verschillende
'denominaciones de origen' van een aantal producten. Ook aan het design wordt
veel aandacht besteed, opdat die op dezelfde hoogte zou staan als de
topkwaliteit die hier geleverd wordt.
GESCHIEDENIS
EN TRADITIE
In
de eerste helft van de 20ste eeuw worden conserven iets noodzakelijk en voor
elke dag.
De geschiedenis van La Catedral de Navarra gaat terug
tot het midden van vorige eeuw. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog maakten Spaanse
moeders groenten, stoofgerechten en patés in voor hun zonen, maar ook na de
oorlog waren ingemaakte seizoensgroenten fundamenteel om het hele jaar door van
een gevarieerde voeding te genieten. Conserven werden iets noodzakelijk en voor
elke dag, vooral in regio's als Navarra waar de vruchtbare bodem voor
uitstekende groenten zorgde die de moeite waren om te bewaren. Petra López,
grootmoeder van de huidige eigenaar van La Catedral de Navarra, startte een
klein conservenbedrijf in Mendavia waar ze haar kennis van de groenteteelt combineerde
met haar sterke ondernemingszin. Samen met haar familie maakte ze eigen
groenten in maar ook die van inwoners uit het dorp. Midden de jaren 40
verkochten ze reeds artisjokken, tomaten, pepers, witte asperges en prei. Vanaf
toen werd de hele familie ingezet om de beste groenten te telen en die te
conserveren met een optimaal behoud van smaak, wat van La Catedral de Navarra
een conservenbedrijf maakt dat synoniem staat voor topkwaliteit.