|
|
 |
Mermelada de Pimiento - Marmelade van geroosterde paprika - 212 g |
- |
€
8,50
|
Catalunya - Falset (Tarragona) - Priorat Natur - Xavi Buil, Anna Cuadrat |
|
Verpakking per
1
|
Marmelade van geroosterde parika |
Heerlijk op een toastje in combinatie met verse geitenkaas, of als vulling voor een bladerdeegkrokantje. Probeer ook eens een 'Pan soplao' op te vullen met deze heerlijkheid en af te werken met onze 'Anchoa de Cantabria'! Niet de versmaden!
Navarra is niet alleen bekend van zijn mooie karaktervolle wijnen, maar ook en vooral van zijn groenteverwerking. De
schilderachtige dorpjes rond Lodosa, in de Ebro-vallei, worden al sinds
de jaren zestig geroemd voor hun overheerlijke paprika's, die afkomstig
zijn van een speciale botanische soort. De bereiding van de
paprika's is erg bijzonder. Die worden eerst geroosterd op een houtvuur,
dat met beukenhout uit de nabijgelegen bossen van de Sierra de Urbasa
wordt aangemaakt. Dan begint het delicate proces om de zwartgeblakerde
paprika's te pellen. Het is heel belangrijk dat ze niet met water worden
gewassen. Want zo zouden ze hun volledige smaakrijkdom verliezen.
Daarom pellen de vrouwen van Lodosa ze met de hand en maken ze schoon.
Al die zaken bepalen de rijke en unieke smaak van deze delicatesse.
Bovendien zijn ze onontbeerlijk om tot de appellatie Pimientos del
Piquillo de Lodosa te behoren. |
Spaanse delicatessen
|
Geef alle wijnen |
We betrekken onze delicatessen van La Buena Tierra, opgericht in de lente van 2004 door
Maria Jané i Ubeda. Maria is de dochter van wijnmaker Jané Ventura uit de Penedès en heeft al van
jongsaf in contact gestaan met de topgastronomie van Catalonië en Spanje in het
algemeen. Maar haar grote inspiratie blijft haar moeder, Maria Ubeda, die haar
vanuit Spanje helpt in haar zoektocht naar authentieke Spaanse voedingsproducten
van topkwaliteit. Daarnaast kopen we een aantal delicatessen rechtstreeks aan in Spanje.
|
|
|