Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Mermelada de Pimiento - Marmelade van geroosterde paprika - 212 g -

8,50

Catalunya - Falset (Tarragona) - Priorat Natur - Xavi Buil, Anna Cuadrat

Verpakking per 1

Marmelade van geroosterde parika
Heerlijk op een toastje in combinatie met verse geitenkaas, of als vulling voor een bladerdeegkrokantje.
Probeer ook eens een 'Pan soplao' op te vullen met deze heerlijkheid en af te werken met onze 'Anchoa de Cantabria'! Niet de versmaden!


Navarra is niet alleen bekend van zijn mooie karaktervolle wijnen, maar ook en vooral van zijn groenteverwerking.
De schilderachtige dorpjes rond Lodosa, in de Ebro-vallei, worden al sinds de jaren zestig geroemd voor hun overheerlijke paprika's, die afkomstig zijn van een speciale botanische soort.
De bereiding van de paprika's is erg bijzonder. Die worden eerst geroosterd op een houtvuur, dat met beukenhout uit de nabijgelegen bossen van de Sierra de Urbasa wordt aangemaakt. Dan begint het delicate proces om de zwartgeblakerde paprika's te pellen. Het is heel belangrijk dat ze niet met water worden gewassen. Want zo zouden ze hun volledige smaakrijkdom verliezen. Daarom pellen de vrouwen van Lodosa ze met de hand en maken ze schoon. Al die zaken bepalen de rijke en unieke smaak van deze delicatesse. Bovendien zijn ze onontbeerlijk om tot de appellatie Pimientos del Piquillo de Lodosa te behoren.

Spaanse delicatessen  Geef alle wijnen
We betrekken onze delicatessen van La Buena Tierra, opgericht in de lente van 2004 door Maria Jané i Ubeda.
Maria is de dochter van wijnmaker Jané Ventura uit de Penedès en heeft al van jongsaf in contact gestaan met de topgastronomie van Catalonië en Spanje in het algemeen.
Maar haar grote inspiratie blijft haar moeder, Maria Ubeda, die haar vanuit Spanje helpt in haar zoektocht naar authentieke Spaanse voedingsproducten van topkwaliteit.
Daarnaast kopen we een aantal delicatessen rechtstreeks aan in Spanje.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.