Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Piamater (50cl) 2012/2013

17,70

D.O. Málaga

Verpakking per 6

100% Moscatel de Alejandría (Moscatel de Málaga), Naturalemente dulce, 0,5l

Uit het Latijn, 'lieve moeder' of 'vrome moeder'.

 

Op basis van de muskaatdruif 'Moscatel de Alejandría' uit de regio Axarquía (ten oosten van Málaga), wijngaarden gelegen op zeer steile hellingen, op geërodeerde leisteen ondergrond. ('Lantejuela' of 'Laja abierta', kleihoudende leisteen met kwarts aders die gemakkelijk splitst in lagen.)

 

De druiven worden met de hand geoogst in de laatste week van augustus en in dozen verzameld.

Na een strenge selectie worden ze te drogen gelegd in de zon en regelmatig handmatig gekeerd.

Volgens traditionele methode worden de trossen één voor één te drogen gelegd, waardoor een dehydratatie teweeg gebracht wordt en men een hoge concentratie van suikers bekomt in de druiven. De gewichtsvermindering tijdens dit proces ongeveer 50%.

De druiven 'asoleados' worden met de hand verzameld en gedurende enkele uren bij lage temperatuur bewaard in de kelder, alvorens naar de pers te gaan.

De most gist langzaam  bij een temperatuur van 16-18 ° C in roestvrijstalen tanks totdat een alcoholpercentage van 13% vol wordt bereikt, waarna de gisting wordt gestopt door het verlagen van de temperatuur.

Filosofie van de minimale interventie. De wijn stabiliseert en klaart uit op natuurlijke wijze. Voorafgaand aan het bottelen een lichte verhelderende filtering wordt uitgevoerd.


Alcohol: 13% Vol, Restsuiker > 100 g/l

Serveertemperatuur 9 à 11 °C

 

Goudgeel met licht groene tinten.

Zeer complexe en rijke neus van witte bloemen, honing, tropisch fruit en kweepeer. Typische muskaataroma's, mooie mineraliteit, .

De smaak is krachtig, fris, fruitig en mineraal ( ondergrond van de wijngaard reflecterend), ongelooflijk mooie onderbouwende zuren! Zeer mooie structuur, levendig, knisperend, .

Zeer evenwichtig en lang! Perfecte zuur-zoet balans!

Ronduit een schitterende wijn! Om mooie herinneringen op te bouwen!

 

Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van 5 jaar of meer, indien goede bewaaromstandigheden, niet blootstellen aan licht en koel bewaren.

 

Aangeraden bij een grote verscheidenheid aan voorgerechten, fruitige salades, sushi, foie gras, friszure vruchten, blauwe kaas, ijs, chocolade,. of gewoon . zo!


Bodega Antonio Muñoz Cabrera, Dimobe   Geef alle wijnen

Bodega Antonio Muñoz Cabrera, Dimobe, is een familiebedrijf opgericht in 1927.

De oprichter Juan Muñoz Navarrete begon deze familiale traditie met zeven kleine eikenhouten vaten, en werd zo een gerespecteerde naam in de wereld van de zoete wijn in bulk in de regio van Axarquía (regio ten oosten van Málaga).

 

Zoon Antonio Muñoz Cabrera startte in 1963 met het bottelen van de zoete wijnen, en legde daarmee de fundamenten van wat tegenwoordig één van de meest prestigieuze wijnhuizen in de provincie Malaga mag heten.

 

Nieuwe veranderingen worden in 1997 geïntroduceerd door de broers Anaya Muñoz.

Onder het toeziend oog van hun vader, ontwikkelen ze een eigen marketing- en distributienetwerk in de provincie Málaga en eren ze de vorige generaties met het oprichten van een klein wijnmuseum met de gebruiksmaterialen van de twee generaties die hen vooraf gingen.

 

Juan, de oudste van de broers Muñoz, technisch verantwoordelijke van deze onderneming, lanceerde in 2003 de eerste droge Moscatel wijn, gevolgd in 2006 door rode wijnen op basis van Syrah druiven.

Al deze ontwikkelingen en uitbreidingen van het assortiment worden ook weerspiegeld in voortdurende investeringen in nieuwe en efficiëntere machines en het uitbreiden van het park van 'botas' en vaten, momenteel meer dan 160.

Deze vaten en 'botas' bepalen het eindresultaat van de wijnen die er in 'opgevoed' worden, waarvan de oudste van hen wordt gedateerd in 1845, en waarop hun wijn 'Arcos de Moclinejo' rust en evolueert, een zoete Pedro Ximenez wijn met meer dan 35 jaar 'opvoeding'. Slechts enkele uitverkorenen kunnen genieten van deze godendrank, waarvan slechts 300 flessen per jaar worden gebotteld.

 

Aan de basis van de wijnen van hoge kwaliteit, geproduceerd door dit wijnhuis, ligt ongetwijfeld de locatie van hun wijngaarden, het uitzonderlijk klimaat en de goede aanpassing van de 'Moscatel de Alejandría' aan het extreme klimaat in de Axarquía regio.

De wijngaarden situeren zich op de richel die de scheiding vormt tussen de dorpen Almachar en Moclinejo, en worden geflankeerd door de Maroma (hoogste piek in Málaga), de bergen van Comares en de Middellandse Zee, op een ruig terrein met grote hellingsgraad.

De ondergrond bestaat uit gedesintegreerde leisteen, samen met dunne lagen aarde die zorgen voor een goede waterretentie, maar vermijdt oppervlakkige waterplassen, die snel verdampen.

Het grote aanpassingsvermogen van de Moscateldruif in deze extreme regio, is toe te schrijven aan zijn dikke schil en zorgt voor een grote weerstand tegen grote warmte en droogte, die zo typerend is voor de Axarquía-regio. De gemiddelde productie per wijnstok is 1kg per stam, waardoor de suikerconcentratie is zeer hoog is.

 

De wijnen van Dimobe worden ondergebracht in de D.O. Málaga voor de zoete (likeur) wijnen en de D.O. Sierras de Málaga voor de stille (droge) wijnen.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.