Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Gran Viú Finca Santiaga 2004 op bestelling

0,00

D.O. Cariñena

Verpakking per 6

60% Garnacha, 20% Cariñena en 20% Vidadillo, 45 maanden Franse eik
Druiven afkomstig van de wijngaard 'Finca Santiaga', gelegen op een hoogte van 750m, oude wijngaard, aangeplant op een traditionele 'tres bolillo' wijze 'en vaso', met maximale opbrengst van 500 kg/ha, op een zeer diepe, steenachtige ondergrond.
Opake, diep donkere kleur.
Aanzet met geroosterde toetsen, geroosterd brood en koffie, kruidig, zoethout, rijpe pruimen, zeer veel mineraliteit (grafiet) beetje rozijntjes en gedroogde vruchten, vleugje munt. Zeer rijk en comlex.
Grote concentratie,  maar tevens grote elegantie, mooie complexiteit, zoetige ondertonen en mooie kruidigheid (< Garnacha).

94 punten Wine Advocate
Op bestelling


Viñedos y Bodegas Pablo - (BIO)  Geef alle wijnen
Viñedos y Bodegas Pablo is een familiebedrijf  in de Almonacid de la Sierra, gelegen op een 50-tal km ten zuidwesten van de stad Zaragoza, in D.O. Cariñena., gelegen op een hoogte van 550-750 meter, op de hellingen van de Sierre de Algairén.

De familie Pablo heeft een lange wijntraditie in deze regio, die teruggaat tot de 18de eeuw, en ze houdt vast aan de waarde van de inheemse druiven uit hun wijngaarden.
De huidige generatie heeft de wijnmakerij gebracht tot één van de beste van appelatie.

Het nieuwe gebouw werd opgericht in 1998 en ze bewerken momenteel een 100 ha, op ondergronden van Pizarra (leisteen) en Canalejo (kalkhoudend), grotendeels 'en vaso'  en 'tresbolillo' aangeplant, met rendementen tussen de 500 en 4000 kg/ha, dit alles op traditioneel biologische en soms biodynamische wijze.

Op bepaalde stukken bewerken ze de wijngaard nog steeds met behulp van paardenkracht. Het pareltje van hun wijngaarden is 'Finca Santiaga', echt een bezoek waard.

Bio-biodynamische wijnbouw!

Ze verdienden in het verleden meermaals lof van critici voor hun inspanningen, het verhogen van het bewustzijn voor de lokale eigenheid en de aanwezigheid van de DO internationaal.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.