Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Doña Leo 2015

9,95

D.O. Manchuela

Verpakking per 6

100% Moscatel a grano menudo, 'crianza sobre lías' gedurende 5 maanden
'Doña Leo', genoemd naar zijn vroegere eigenaar, een wijngaard gelegen op een hoogte van 1080m, bekroond door een eenzame boom, aangeplant 15 jaar geleden op een arme kalkhoudende ondergrond.
De druiven worden de hand geoogst en verzameld in kistjes van max. 12 kg.
De Moscateldruif ondergaat een gisting met natuurlijke gisten in roestvrijstalen tanks van 6000l.
Geen stabilisatie, noch filtering en geen toegevoegde sulfieten!
Deze wijn kan bezinksel vertonen!

Lichtgeel aspect, met groenige reflecties.
Intense typische, fijne Moscatel-neus, met tonen van weidebloemen en rozen.
Mooie frisse mond, goede zuurtegraad, licht kruidige en minerale ondertonen, naast het zeer karakteristieke Moscatel-aroma. De 'crianza sobre lías' geeft hele fijne, lichte honingtoetsen in de mond en verbreedt de inhoud van deze wijn.
Te serveren als aperitief of als sympathieke metgezel voor heerlijk pittige oosterse gerechten!
Een jong, frisse wijn, te genieten op elk moment!

Bodega Altolandon - BIO - VEGAN - Nieuwe wijnen  Geef alle wijnen
De appellatie Manchuela is gelegen in het zuidoosten van de provincie Cuenca en het noordwesten van Albacete, tussen de rivieren Júcar en Cabriel.
Bodega Altolandon situeert zich in Landete, in het noorden van de appellatie Manchuela, in het midden tussen de provincies Cuenca. Teruel en Valencia op 1080m boven de zeespiegel.
Het domein beslaat ondertussen al 120 ha, een uitbreiding van 30ha is gepland voor dit najaar, gelegen in de directe omgeving van het wijnhuis.
De hoog gelegen wijngaarden verenigen de ideale condities om karaktervolle wijnen van hoge kwaliteit te bekomen. Meer en effectievere bezonning, grote thermische verschillen tussen dag en nacht, de zuiverende werking van de winden op deze hoogte, de trage doch volledige rijping van de druiven, resulteren in zeer gezond, kwaliteitsvol basismateriaal voor het bekomen van intens gekleurde, geconcentreerde en aromatische wijnen met grote diepgang.
Rosalía Molina is verantwoordelijk voor het voor het volledige vinificatieproces, maar tevens voor de oogst en de verkoop. Samen met haar echtgenoot Manuel, die de wijngaarden beheert, begonnen ze in 2000 met de aanplant van de wijngaarden, naast reeds bestaande wijngaarden. De aangeplante variëteiten zijn: Malbec, Garnacha, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Bobal, Tempranillo, Monastrell voor de rode wijnen, Moscatel a Grano Menudo en Chardonnay voor de witte, waarbij telkens nauwgezet werd onderzocht en afgewogen welke variëteiten en onderstam waar werden aangeplant.
De plantdichtheid bedraagt 4000 wijnstokken/ha, met een maximale opbrengst van 1,5 kg per plant. Naast een natuurlijke en zeer nauwgezet onderhoud in de wijngaarden, gebeurt ook het wijnmaken zonder geselecteerde gisten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.