Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
l'Ame Malbec 2010/2012

18,50

D.O. Manchuela

Verpakking per 6

100% Malbec, 12 maanden nieuw Frans eiken

De Malbec druif is inheems in Zuid-Frankrijk, maar heeft zijn grootste ontwikkeling gekend in de kelders van Argentinië, Chili en Californië.

In Spanje is deze variëteit toegestaan in enkele D.O,'s, maar wordt niet erg vaak gebruikt.

Een interessante uitzondering op deze regel is deze wijn van de wijnmakerij Altolandon, Landete, Cuenca.

De druiven macereren gedurende twee weken bij een gecontroleerde temperatuur gisting in inox tanks, waar nadien ook de alcoholische gisting in plaats vindt. De malolactische gisting gebeurt in Frans eiken vaten, daarna gevolgd met een rijpingsperiode in dezelfde Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.

 

Intens, donkere, bijna opake wijn.

Grote intensiteit in de neus van rood en zwart fruit, jam, hints van chocolade en kruidige toetsen.

In de mond is dit een krachtige wijn, doch zeer elegante wijn, met goed geïntegreerde tannines, en een mooie, elegante fruitigheid.

De afdronk is complex, rijk en elegant!Bodega Altolandon - BIO - VEGAN - Nieuwe wijnen  Geef alle wijnen
De appellatie Manchuela is gelegen in het zuidoosten van de provincie Cuenca en het noordwesten van Albacete, tussen de rivieren Júcar en Cabriel.
Bodega Altolandon situeert zich in Landete, in het noorden van de appellatie Manchuela, in het midden tussen de provincies Cuenca. Teruel en Valencia op 1080m boven de zeespiegel.
Het domein beslaat ondertussen al 120 ha, een uitbreiding van 30ha is gepland voor dit najaar, gelegen in de directe omgeving van het wijnhuis.
De hoog gelegen wijngaarden verenigen de ideale condities om karaktervolle wijnen van hoge kwaliteit te bekomen. Meer en effectievere bezonning, grote thermische verschillen tussen dag en nacht, de zuiverende werking van de winden op deze hoogte, de trage doch volledige rijping van de druiven, resulteren in zeer gezond, kwaliteitsvol basismateriaal voor het bekomen van intens gekleurde, geconcentreerde en aromatische wijnen met grote diepgang.
Rosalía Molina is verantwoordelijk voor het voor het volledige vinificatieproces, maar tevens voor de oogst en de verkoop. Samen met haar echtgenoot Manuel, die de wijngaarden beheert, begonnen ze in 2000 met de aanplant van de wijngaarden, naast reeds bestaande wijngaarden. De aangeplante variëteiten zijn: Malbec, Garnacha, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Bobal, Tempranillo, Monastrell voor de rode wijnen, Moscatel a Grano Menudo en Chardonnay voor de witte, waarbij telkens nauwgezet werd onderzocht en afgewogen welke variëteiten en onderstam waar werden aangeplant.
De plantdichtheid bedraagt 4000 wijnstokken/ha, met een maximale opbrengst van 1,5 kg per plant. Naast een natuurlijke en zeer nauwgezet onderhoud in de wijngaarden, gebeurt ook het wijnmaken zonder geselecteerde gisten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.