Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Losada Godello 2019

15,95

D.O. Bierzo

Verpakking per 6

100% Godello, sobre lías gedurende 6m, 75% inox, 25% Frans eiken 500l
Een productie van slechts 7000 flessen met Godello-druiven afkomstig van wijngaarden met leisteenondergrond (in tegenstelling tot hun Mencia's die gedijen op alluviale kleiondergrond), zuidelijke oriëntatie gelegen in San Lorenzo en San Esteban de Valdueza, op een hoogte van 550m, met een rendement van 22 hl/ha.

Na manuele oogst (kistjes van max. 20kg), pre-maceratie gedurende 24u, gisting op gecontroleerde temperatuur (16°C), wordt 80% van deze wijn opgevoed op zijn 'lías' gedurende 6 maanden in inox tanks en 20% in eiken vaten van 500l.

Licht strogeel, met goudgele ondertoon, helder en briljant, met fijne trage tranen.
Goede typiciteit van de variëteit in de neus, florale impressie, verfijnd wit fruit zoals peer en minerale ondertoon, anijs, zoethout en venkelzaad.
Mooie vulling in de mond, doch fijn en elegant, fijn citrusimpressies die zorgen voor de fraicheur in deze wijn, gedragen door een mooie structuur. Opnieuw wit fruit en mineraliteit in de afdronk.

Een volle witte wijn met duidelijk Atlantische karakter, fris, zuiver, geschikt voor een bewaring.
Mooie reflectie van variëteit en wijngaard!

Veelzijdige wijn die met allerlei gerechten combineert. Onder meer bij kruidige gerechten met eend, varkensvlees (bacon!), geitenkaas, kip, vis, garnalen en krab. Ook lekker bij sushi.

 

 
Losada Vinos de Finca - (BIO)  Geef alle wijnen
De wijnstreek El Bierzo ligt in noordwesten van Spanje rond de stad Ponferrada, in een lange, beschutte vallei tussen het Cordillera Cantábrica en de Montes de León, tussen het landklimaat van de Spaanse hoogvlakte en het gematigde zeeklimaat van Galicië, aan de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.
Bierzo kreeg de D.O. status in 1989.
De circa 4000 ha wijngaarden, verdeeld over ongeveer evenveel wijnbouwers, verspreid over 22 gemeenten met als centrum Cacabelos,
vormen een mozaïek van kleine percelen met oude wijnstokken die een groot potentieel om complexe en elegante wijnen te ontwikkelen concentreren.
Hoewel er in de regio verdienstelijke witte wijnen te krijgen zijn - gemaakt van Godello, Palomino en Doña Blanca - dankt Bierzo zijn goede reputatie vooral aan zijn rode wijnen. Deze worden in hoofdzaak gemaakt van de autochtone Mencía-druif (klemtoon op de i) die hier op een hoogte van 500 tot 600 meter boven de zeespiegel uitstekend gedijt in alluviale gronden langs rivieroevers, en op leisteenondergronden in de hoger gelegen delen.
Door de bescherming die de bergen het gebied bieden en de ligging op de grens van León en Galicia is het klimaat gematigd continentaal. Het heeft meer uren zon en minder neerslag dan Galicië. Het is minder warm/koud en droog dan op de Castiliaanse hoogvlakte door de invloed van de Atlantische Oceaan.
Losada Vinos de Finca is een recent opgericht wijnhuis gelegen in het dorp Cacabelos, in het hart van de Bierzostreek. Hier worden de eerste 'single vineyard' wijnen van de wijnregio gemaakt.
De stijl van deze wijnen wijkt af van de klassieke Bierzo's in de zin dat de wijnmakers van Losada kiezen voor vinificatie van wijnen die gekenmerkt worden door een soepele, elegante structuur waarin de invloed van hout niet dominant is.
Het merendeel van hun Mencíadruiven komt van oude stokken ('en vaso' aangeplant) op de kleirijke percelen rond Valtuille de Arriba, beter bekend als de Altos de Losada, die tot voor kort zeer ondergewaardeerd werden, maar bewust werden uitgekozen om tot elegante, fijne Bierzo-wijnen te komen.
Met een zeer gedreven milieubewuste aanpak, zich baserend op de traditionele werkmethoden maar in samenspraak met de hedendaagse wetenschappelijke ondersteuning, weten ze een zeer goed evenwicht te houden met de omgeving en vooral in hun wijnen.
Ook de creatie van architect Jezus Manzanares, het wijnhuis van 2500 m2, is  gewijd aan de natuur en haar evenwicht. Een perfecte integratie in de omgeving, een natuurlijke positionering van de verschillende functionele ruimten, als een eerbetoon aan het land van de Bierzo. Zeker en vast een bezoek waard!Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.