Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Soldatito Marinero 2016 -20%

8,20

D.O. Valencia

Verpakking per 6

80% Moscatel de Alejandria - 20% Moscatel a grano menudo
Heldere, briljante, bleke strokleur met een licht groene rand.
Neus zet licht exotisch aan, stijlvol en zeer expressief. Aroma's van citrus, steenvruchten (abrikoos, perzik) en een zweem van exotische specerijen, waaier aan witte bloemen (jasmijn, citroenbloesem en een vleugje rozenblaadjes). (Dit zijn typische aroma's van Muscat-variëteit).
Kortom, een elegante, florale en zeer fruitige wijn.
Zijdeachtige aanzet, mooie vulling, aangenaam, met een lichte punt van zoetheid op het puntje van de tong, wat bijdraagt aan het volume in de mond.
Fruitig met krachtige boeket bloemen en een geweldig persistentie.
Een fijne, delicate en goed uitgebalanceerde wijn, waardoor het de ideale aanvulling op alle soorten rijst, vis en zeevruchten.

Bodega El Angosto   Geef alle wijnen
D.O. Valencia, met een uitgesproken mediterraans klimaat, gekenmerkt door krachtige stormen en regenbuien gedurende de zomer en herfst, een gemiddelde jaartemperatuur van 15 °C, 500 mm jaarlijkse neerslag, gelegen in Zuidoost Spanje, beslaat 66 gemeenten, wordt onderverdeeld in 4 subzones: Alto Turia, Moscatel de Valencia, Valentino en Clariano.

Bodega El Angosto, gelegen in Ontinyent, in Clariano, de zuidelijkste subzone van D.O. Valencia, van de regio La Vall d'Albaida, een driehoek gevormd door gemeenten Font de la Figuera, Moixent, Fontanars dels Aforins en Ontinyent. Dit gebied wordt ook wel het Toscane van Valencia genoemd.
Het behoort toe aan de familie Cambra en is gesitueerd in de Finca Santa Rosa, het oudste deel van het familiedomein daterend uit de 19de eeuw.
De 90 ha wijngaarden zijn verdeeld over Finca Santa Rosa en Finca El Angosto, gelegen op hellende terreinen, met kalkrijke, organisch arme ondergronden, op een hoogte tussen 425 en 550 m.
De gemiddelde opbrengst per ha is een 4000 kg druiven. Daarnaast beheren ze ook olijf- en fruitboomgaarden en een uitgestrekte en befaamde 150 jaar oude kwekerij van wijnstokken. De grote variatie aan wijnstokken voorhanden wordt weerspiegeld in de verschillende wijnen.

De afgelopen jaren produceert Bodega EL ANGOSTO de "Almendros Tinto" én de "Almendros Blanco", en worden door de Guia Peñín gewaardeerd als best rode en beste witte wijn in de D.O. Valencia.
Bodega El Angosto is eigendom van de familie Cambra, gelegen in Santa Rosa.

Het doel van de Bodega El Angosto is om mediterrane wijnen van hoge kwaliteit te produceren in de oorsprongsbenaming DO Valencia, wijnen die geconcentreerd en elegant zijn en het beste van de terroirs weerspiegelen, en dit alles met een rotsvaste overtuiging in duurzame landbouw!

In het kader van dit ambitieus onderzoeksproject onder leiding van Bodegas El Angosto, in samenwerking met de Servei de Sanitat  van het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedsel en Water, dat tot doel heeft meer dan vijftig autochtone variëteiten te recupereren heeft Bodegas El Angosto een experimentele wijngaard waar wijnstokken van vergeten soorten, zoals Moravië Agria, Tortosi, Planta Nova, Pamplonat en witte Bobal worden geteeld, en waarin de wijnmakerij met veel inspanning hoopt een droom te realiseren en zo de diversiteit van de wijnstokken in Valencia te kunnen garanderen.
Hopelijk binnenkort meer van dit ....

De eerste realisatie in dit project is de nieuwe wijn 'Vereda' een monovariëteitswijn van de autochtone Monastrell-druif, een eerste verwezenlijking naar de recuperatie van de 'vergeten en verwaarloosde' inheemse variëteiten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.