Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Castrinto 2015

13,50

D.O. Arlanza

Verpakking per 6

100% Tempranillo, 10 maanden eiken (85% Fr, 15% Am), 6030 fl
Tempranillo-druiven geselecteerd en met de hand geoogst in Castrillo de Solarana. Alcoholische gisting in roestvrij staal voor 18 dagen. De wijn onderging malolactische gisting in eiken vaten (225 liter, Franse eik (85%) en Amerikaanse (15%),  lichte toast), met nadien een opvoeding 'crianza'  gedurende 10 maande. De wijn is gebotteld na een zachte klaring en stabilisatie, teneinde zo weinig mogelijk in te boeten op karakter en kwaliteit, dit kan echter wel leiden tot een beetje bezinksel in de fles.

Diep granaatrood, brijlante licht gekleurde tranen.
De neus zet aan met tonen van zwart fruit vergezeld van geroosterde, gerookte ondertoon, balsamico en kruidige impressies. Mooie floraliteit en toets wierook.
Aangename frisse en fruitige aanzet, met een fijne zuren die de wijn erg aantrekkelijk maakt. Nog vrij jonge aanwezige tannines.
Afdronk met  geroosterde kruiden en veenbessen.

Door zijn fijne zuren en mooie concentratie, voorzien we mogelijkheid tot een lange bewaring op fles (mooie evolutie verwacht gedurende  minstens 10 jaar).
Wij raden aan deze wijn eventueel te decanteren en  te serveren bij 14°C.
Perfecte combinatie bij gegrild vlees en gevogelte, varkenshaas, ham en romige kazen.

Bodega Alonso Angulo - Viticultura de Altura   Geef alle wijnen
Jordi Alonso & Soraya Angulo ontmoetten elkaar tijdens hun studies oenologie, hij van Catalaans oorsprong en momenteel werkzaam als wijnmaker in het naburige Ribera del Duero, zij afkomstig van een klein dorpje Castrillo La Solarana in de buurt van Lerma, de naam mag dan wel beide dragen, de arbeid en de ziel van de wijnen komt van Soraya, die de vruchten van haar erfdeel omzet in fantastische wijnen.

Arlanza, gelegen in de provincie Burgos, erkend als Denominación de Origen sinds 2007, is gelegen langs de gelijknamige rivier Arlanza, een noordelijker gelegen zijrivier van de bekendere Duero. Oude wijnstokken, de autochtone Tinto Fino, grote hoogteligging, zeer arme gronden, continentaal klimaat, lange en zeer strenge winters en mildere zomer, droog met een gemiddelde neerslag van 500 mm/jaar, slechts recent 'herontdekt' door een nieuwe generatie wijnmakers.

Wijnhuis Alonso Angulo bezit 4ha wijngaarden, gelegen op 900 tot 1000 m boven zeeniveau, noordelijke expositie, in het dorp Castrillo de Solarana, met zijn typisch ondergrondse wijnkelders, waarvan de oudste wijnstokken werden aangeplant in 1956. Voorheen werden de druiven van deze percelen in familiebezit, verkocht aan lokale wijnmakers. In 2010, na jaren ervaring en werken voor andere wijnhuizen, besloten Soraya Angulo en Jordi Alonso om de druiven van hun eigen percelen zelf te vinifiëren en zo ontstond Alonso Angulo - Viticultura de Altura.
Om de eigenschappen van hun percelen en de streek beter te leren kennen, startten ze in 2010 met verschillende micro-vinificaties om pas in 2012 hun eerste wijn op de markt te brengen.

Sanctus, afkomstig van een op 1000m hoogte gelegen wijngaard van haar grootvader, is hun topwijn. Flor de Sanctus is de 'tweede wijn' van de Valdeagueda-wijngaard, Castrinto wordt gemaakt van de niet geselecteerde druiven van voorgaande.
De Rosado, bijna zo donker als een rode wijn, maar met totaal andere aroma's, is een eerbetoon aan hoe haar grootvader vroeger de wijn maakte. De zoete rode Anais is een Solera-wijn, die gestart werd in het jaar dat hun dochter Anais werd geboren.

De wijnen hebben een uitgesproken mineraal karakter, ze vertalen het terroir perfect, met complexiteit, levendig fruit, grote structuur,  misschien nog wat wat ongeraffineerd en een beetje ruw aan de rand - maar schitterend en zuiver in combinatie met grote diepgang, zoals die alleen uit een oude wijnstok kan voort komen, een typische expressie van een koud klimaat 'Tempranillo'


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.