Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Vereda 2016

10,95

D.O. Valencia

Verpakking per 6

100% Monastrell, 14 maanden Frans eiken (500l)
Een nieuwe wijn, Vereda, genoemd naar de paden die de wijngaarden doorkruisen, een rode wijn gemaakt van 100% Monastrell variëteit, manuele selectie van de beste druiven afkomstig van oude wijnstokken in de wijngaard 'Los Almendros', gisting en maceratie in roestvrijstalen depostitos met gecontroleerde temperatuur, gisting met autochtone gisten. lange en zachte extracties.
Daarna volgt een malolactische omzetting in eiken vaten, gevolgd door een rijping van 14 maanden op eiken vaten, 500l, nieuw en tweede jaars.

De kleur is intens kersenrood, briljant met paarse rand en zeer mooie licht gekleurde tranen.

Het is een intense wijn met een mooie, elegante tannines, met een goed geïntegreerde houtrijping, wat de wijn een geweldige structuur geeft.

Een aromatische intensiteit van grote complexiteit, van rood, vers fruit, kruiden, mediterrane sous-bois in combinatie met subtiele tonen van de houtrijping, die, zoals we gewoon zijn van dit wijnhuis, een harmonieuze, aangename, perfect uitgebalanceerde wijn geven.

Het mond is subtiel, elegant en krachtig tegelijkertijd, een mooie bevestiging van het aromapotentieel, vers fruit met kruidige, geroosterde en zelfs verfijnde munttonen.
Lange afdronk vol aangename momenten...

We raden aan om deze wijn rond de 15-17 ºc te serveren, ideaal bij rood vlees a la plancha, stoofschotels, lamsvlees en klein wild, orgaanvlees, indien ze van gelatineuze textuur zijn, zoals varkenssnuitjes en -poten.
Harmonieert mooi met typische gerechten zoals Cocido madrileño, Gazpacho manchego, Gachas, Arroces van vlees, groenten, paddestoelen ... Smakelijk!

In het kader van dit ambitieus onderzoeksproject onder leiding van Bodegas El Angosto, in samenwerking met de Servei de Sanitat  van het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedsel en Water, dat tot doel heeft meer dan vijftig autochtone variëteiten te recupereren heeft Bodegas El Angosto een experimentele wijngaard waar wijnstokken van vergeten soorten, zoals Moravië Agria, Tortosi, Planta Nova, Pamplonat en witte Bobal worden geteeld, en waarin de wijnmakerij met veel inspanning hoopt een droom te realiseren en zo de diversiteit van de wijnstokken in Valencia te kunnen garanderen.
Hopelijk binnenkort meer van dit ....

Bodega El Angosto   Geef alle wijnen
D.O. Valencia, met een uitgesproken mediterraans klimaat, gekenmerkt door krachtige stormen en regenbuien gedurende de zomer en herfst, een gemiddelde jaartemperatuur van 15 °C, 500 mm jaarlijkse neerslag, gelegen in Zuidoost Spanje, beslaat 66 gemeenten, wordt onderverdeeld in 4 subzones: Alto Turia, Moscatel de Valencia, Valentino en Clariano.

Bodega El Angosto, gelegen in Ontinyent, in Clariano, de zuidelijkste subzone van D.O. Valencia, van de regio La Vall d'Albaida, een driehoek gevormd door gemeenten Font de la Figuera, Moixent, Fontanars dels Aforins en Ontinyent. Dit gebied wordt ook wel het Toscane van Valencia genoemd.
Het behoort toe aan de familie Cambra en is gesitueerd in de Finca Santa Rosa, het oudste deel van het familiedomein daterend uit de 19de eeuw.
De 90 ha wijngaarden zijn verdeeld over Finca Santa Rosa en Finca El Angosto, gelegen op hellende terreinen, met kalkrijke, organisch arme ondergronden, op een hoogte tussen 425 en 550 m.
De gemiddelde opbrengst per ha is een 4000 kg druiven. Daarnaast beheren ze ook olijf- en fruitboomgaarden en een uitgestrekte en befaamde 150 jaar oude kwekerij van wijnstokken. De grote variatie aan wijnstokken voorhanden wordt weerspiegeld in de verschillende wijnen.

De afgelopen jaren produceert Bodega EL ANGOSTO de "Almendros Tinto" én de "Almendros Blanco", en worden door de Guia Peñín gewaardeerd als best rode en beste witte wijn in de D.O. Valencia.
Bodega El Angosto is eigendom van de familie Cambra, gelegen in Santa Rosa.

Het doel van de Bodega El Angosto is om mediterrane wijnen van hoge kwaliteit te produceren in de oorsprongsbenaming DO Valencia, wijnen die geconcentreerd en elegant zijn en het beste van de terroirs weerspiegelen, en dit alles met een rotsvaste overtuiging in duurzame landbouw!

In het kader van dit ambitieus onderzoeksproject onder leiding van Bodegas El Angosto, in samenwerking met de Servei de Sanitat  van het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedsel en Water, dat tot doel heeft meer dan vijftig autochtone variëteiten te recupereren heeft Bodegas El Angosto een experimentele wijngaard waar wijnstokken van vergeten soorten, zoals Moravië Agria, Tortosi, Planta Nova, Pamplonat en witte Bobal worden geteeld, en waarin de wijnmakerij met veel inspanning hoopt een droom te realiseren en zo de diversiteit van de wijnstokken in Valencia te kunnen garanderen.
Hopelijk binnenkort meer van dit ....

De eerste realisatie in dit project is de nieuwe wijn 'Vereda' een monovariëteitswijn van de autochtone Monastrell-druif, een eerste verwezenlijking naar de recuperatie van de 'vergeten en verwaarloosde' inheemse variëteiten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.