Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Mas de Mancuso - NIEUW 2015

25,70

D.O. Cariñena

Verpakking per 1

100% Garnacha, 14 maanden eik.
De wijnstokken bevinden zich op ongeveer 660 meter hoogte en werden 45 jaar geleden geplant op een ondergrond van steenklei en leisteen.

De wijn ondergaat een gisting met wilde gisten in 1500 liter roestvrijstalen vaten, handmatige pigeage en geen remontage, een zeer zachte extractie en gedurende 14 maanden gerijpt in gebruikte Franse eiken vaten.

Briljante en intense robijn-kersenrode kleur, met mooie gekleurde tranen, zonder enige veroudering.
Aanvankelijk nogal gesloten opent nadien en expressieve neus, zeer geparfumeerd met bloemen, varens, fijne kruidigheid de de Garnacha typeert, zoethout, minerale ondertoon, balsamisch, ceder en tabakimpressies,.
Zeer elegant en gebalanceerd in de mond,  sappig, veel rood en zwart fruit, levendig, mooie zuren, ongelooflijk fris voor een jaar als 2015, fluwelen vlezigheid.
Aangename fijne tannines, opnieuw mooie kruidigheid, perfect geïntegreerd hout, een uitstekende balans die een lange ontwikkeling in de fles zal garanderen.
Dit is een geweldige Garnacha, een heerlijke wijn om van te genieten
Beperkt beschikbaar, 3000 flessen werden gebotteld in mei 2017.

Parker: 94 punten

Mas de Mancuso - Navascués Enologia   Geef alle wijnen

De Terroirs van Aragon als uitgangspunt.
Jorge en Jesús Navascues, zoon en vader, zijn Aragonese wijnmakers en oenologen, die gedurende meer dan drie generaties, werkzaam waren en zijn in Campo de Borja en Utiel Requena.
Hun droom om terug te keren naar hun bakermat,  Cariñena en zijn meest nobele terroirs te laten weerspiegelen in het nobele product van die wijngaarden, en om de rijkheid en zuiverheid te tonen door middel van variëteitswijnen, is de basis van de Mas de Mancuso, een ambachtelijke wijnmakerij.  Het project, heeft behalve de Navascués, ook de  medewerking van de familie San Juan, importeurs van wijn in Zwitserland

Na het beëindigen van de samenwerking in het project van Mancuso, zet Jorge Navascues zijn passie verder in Mas de Mancuso, oftewel 'Meer van Mancuso.' en 'Mas(ía) de Mancuso' verwijzend naar het wijnhuis, de 'masía' zelf.

Ze verwierven een kleine ondergrondse kelder daterend van rond 1800 eveneens in Alomancid.


De kunde en de passie, blijft in dezelfde kunstige handen en het hart van Jorge Navascués, de oorsprong van de druiven heeft zich wel verplaatst.
Dus de wijnen van  Mas de Mancuso, zullen wel wat verschillen van de andere Mancuso-wijnen die u misschien in het verleden bent tegengekomen, omdat dit pure Garnacha is van een wijngaard in het dorp Almonacid de la Sierra gelegen in de appellatie Cariñena, aan de voet van de Sierra de Algairén.

De wijnstokken bevinden zich op ongeveer 660 meter hoogte en werden 45 jaar geleden geplant op een ondergrond van steenklei en leisteen.

Naast deze twee eigen projecten, werken 'los Navascués' mee aan een 15-tal projecten in de regio, Jorge is eveneens hoofdoenoloog bij Pago Aylés enige Vino de Pago in Aragón,  en technisch directeur bij CVNE, het emblematische wijnhuis DOCa Rioja.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.