Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Mil Historias Bobal 2018

10,20

D.O. Manchuela

Verpakking per 6

100% Bobal, 4 maanden Frans eiken, 225l
Mil Historias Bobal is één van de nieuwe variëteitswijnen van Bodegas Altolandon, van de hand van Rosalia Molina, de wijnmaker.
Een briljante diepe kersenkleur met paarse randen met mooie tranen.
Opent al je zintuigen met intense aroma's van rijp, zwart fruit (zwarte bes, braam, kers,...) met kruidige toetsen van rozemarijn, zoethout en een vleugje zwarte peper, zelfs een hint van cacao, viooltjes en cuberdons.
Zet mooi vullend aan in de mond, met levendig vers fruit, een verfijnde frisheid (hoogteligging!) met zachte en rijpe tannines.
Een pittige en sappige wijn met een aangename afgeronde tannines en een fascinerende knisperende frisheid.
Deze volle rode wijn heeft een mooie volle, hartige en complexe afdronk, met zacht tannines gecombineerd met uitstekende diepte.

Wijnen gemaakt van deze veelvuldig aangeplante druif (2de in Spanje), de Bobal, die voornamelijk te vinden in het Levant-gebied van Spanje, vertonen vaak kracht en bruisend fruit, maar niet alle bereiken de frisheid en sappigheid en een goed afgerond gehemelte, dat deze wijn doet.


Bodega Altolandon - BIO - VEGAN - Nieuwe wijnen  Geef alle wijnen
De appellatie Manchuela is gelegen in het zuidoosten van de provincie Cuenca en het noordwesten van Albacete, tussen de rivieren Júcar en Cabriel.
Bodega Altolandon situeert zich in Landete, in het noorden van de appellatie Manchuela, in het midden tussen de provincies Cuenca. Teruel en Valencia op 1080m boven de zeespiegel.
Het domein beslaat ondertussen al 120 ha, een uitbreiding van 30ha is gepland voor dit najaar, gelegen in de directe omgeving van het wijnhuis.
De hoog gelegen wijngaarden verenigen de ideale condities om karaktervolle wijnen van hoge kwaliteit te bekomen. Meer en effectievere bezonning, grote thermische verschillen tussen dag en nacht, de zuiverende werking van de winden op deze hoogte, de trage doch volledige rijping van de druiven, resulteren in zeer gezond, kwaliteitsvol basismateriaal voor het bekomen van intens gekleurde, geconcentreerde en aromatische wijnen met grote diepgang.
Rosalía Molina is verantwoordelijk voor het voor het volledige vinificatieproces, maar tevens voor de oogst en de verkoop. Samen met haar echtgenoot Manuel, die de wijngaarden beheert, begonnen ze in 2000 met de aanplant van de wijngaarden, naast reeds bestaande wijngaarden. De aangeplante variëteiten zijn: Malbec, Garnacha, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Bobal, Tempranillo, Monastrell voor de rode wijnen, Moscatel a Grano Menudo en Chardonnay voor de witte, waarbij telkens nauwgezet werd onderzocht en afgewogen welke variëteiten en onderstam waar werden aangeplant.
De plantdichtheid bedraagt 4000 wijnstokken/ha, met een maximale opbrengst van 1,5 kg per plant. Naast een natuurlijke en zeer nauwgezet onderhoud in de wijngaarden, gebeurt ook het wijnmaken zonder geselecteerde gisten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.