Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Mil Historias Syrah 2018

10,20

D.O. Manchuela

Verpakking per 6

100% Syrah, 4 maanden Frans eiken (225l)
Mil Historias Syrah is één van de nieuwe variëteitswijnen van Bodegas Altolandon, van de hand van Rosalia Molina, de wijnmaker.

Zoals alle wijnen van dit wijnhuis, vergisten de druiven zonder toegevoegde gisten, zonder interventie, teneinde het maximale potentieel van de druiven in de wijn te ontplooien. Gerijpt in Frans eiken voor 4 maanden.

Heldere en briljante, kersenrode wijn met paars-violette rand, hoge kleurdiepte,.
Aromatisch ontplooit deze wijn veel donker fruit; bramen, bosbessen, zeer typische aardse, licht vuile ondertoon en balsamische toetsen.
Volle aanzet, aangename ronde tannines, stevige structuur met mooie vlezigheid. Mooi geïntegreerd hout, zeer fris en elegant met een zeer aangename afdronk.

Combineert uitstekend met gerookte kaas, rood vlees, stoofschotels, stoofschotels, vleeswaren (jamon, chorizo), barbecue, kruidige gerechten,...

Bodega Altolandon - BIO - VEGAN - Nieuwe wijnen  Geef alle wijnen
De appellatie Manchuela is gelegen in het zuidoosten van de provincie Cuenca en het noordwesten van Albacete, tussen de rivieren Júcar en Cabriel.
Bodega Altolandon situeert zich in Landete, in het noorden van de appellatie Manchuela, in het midden tussen de provincies Cuenca. Teruel en Valencia op 1080m boven de zeespiegel.
Het domein beslaat ondertussen al 120 ha, een uitbreiding van 30ha is gepland voor dit najaar, gelegen in de directe omgeving van het wijnhuis.
De hoog gelegen wijngaarden verenigen de ideale condities om karaktervolle wijnen van hoge kwaliteit te bekomen. Meer en effectievere bezonning, grote thermische verschillen tussen dag en nacht, de zuiverende werking van de winden op deze hoogte, de trage doch volledige rijping van de druiven, resulteren in zeer gezond, kwaliteitsvol basismateriaal voor het bekomen van intens gekleurde, geconcentreerde en aromatische wijnen met grote diepgang.
Rosalía Molina is verantwoordelijk voor het voor het volledige vinificatieproces, maar tevens voor de oogst en de verkoop. Samen met haar echtgenoot Manuel, die de wijngaarden beheert, begonnen ze in 2000 met de aanplant van de wijngaarden, naast reeds bestaande wijngaarden. De aangeplante variëteiten zijn: Malbec, Garnacha, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Bobal, Tempranillo, Monastrell voor de rode wijnen, Moscatel a Grano Menudo en Chardonnay voor de witte, waarbij telkens nauwgezet werd onderzocht en afgewogen welke variëteiten en onderstam waar werden aangeplant.
De plantdichtheid bedraagt 4000 wijnstokken/ha, met een maximale opbrengst van 1,5 kg per plant. Naast een natuurlijke en zeer nauwgezet onderhoud in de wijngaarden, gebeurt ook het wijnmaken zonder geselecteerde gisten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.