Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
La Val Albariño Vendimia 2016

18,70

D.O. Rías Baixas

Verpakking per 6

100% Albariño, opgevoed op de fijne gisten, 'sobre lías'
Monovariëteitswijn van Albariño afkomstig van wijnstokken van > 30 jaar, voornamelijk van de wijngaarden 'Arantei' en 'Taboexa', gelegen in Salvaterra. Deze diepgewortelde stokken voorzien druiven met die zeer langzaam en volledig rijpen zodanig dat een perfect evenwicht van suikers, zuren en polyfenolen, zorgen voor wijnen met het vermogen mooi te ouderen, zoals wordt aangetoond in deze reeks van wijnen met een opvoeding 'sobre lias' op hun fijne gisten,  over verschillende jaargangen heen.

De druiven worden manueel geoogst in dozen van 20 kg (Pergola-snoeiwijze), snel verwerkt, ontsteeld en ongeveer de helft wordt gemacereerd gedurende 4-6 uur bij een temperatuur van8-10 °C. Na de zachte persing wordt de resulterende most vergist in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 16 °C.
Na de gisting rust de wijn een jaar lang op zijn fijne droesem alvorens te bottelen.


Briljante groenachtig gele kleur met mooie fijne trage tranen, die door de jaren heen mooie gouden tinten krijgt. 
Aanvankelijk mooie florale impressies, met mooi fris wit fruit en die evolueren naar meer complexe en typisch Atlantische tonen van mineraliteit, ziltigheid en rijke aroma's van laurier-, eucalyptus- en citrustonen op een mooi boterachtige ondertoon van de opvoeding op zijn fijne droesem.
De mooie typische, Atlantische frisheid blijft behouden tijdens zijn evolutie,  deze wijn wint in fluweelachtige en glycerische sensaties, evenals in een meer complexe afdronk en een einde vol citrus- en zilte frisheid.
Ware pareltjes!!!

Bodega La Val   Geef alle wijnen
In het mythische gebied van de diepe Atlantische fjorden, de Rías Baixas aan de noordwestkust van Spanje, koestert Galicië sinds eeuwen zijn schitterende Albariñodruif. Zij mogen er des te meer trots op zijn, daar de Nieuwe Wereld er nog niet in slaagde ook die te annexeren.
De appellatie 'Rías Baixas' staat zonder twijfel voor één van Spanje's beste herkomstgebieden voor witte wijn.

In het uiterste zuiden van de appellatie, 'El Rosal' genaamd, daar waar de Miño-rivier de oceaan instroomt, vinifiëren Bodegas La Val deze schitterende nieuwe wijn uitsluitend op basis van hun eigen Albariño-oogst.
De Finca ligt in het graafschap Salvaterra, aan de oevers van de rivier de Miño, en heeft diepe gronden van alluviale oorsprong, met de aanwezigheid van talrijke rotsblokken die zorgen voor frisheid in de zomer en warmte bij rijping.
La Val is één van de pioniers in deze regio en begon in 1989 met een wijngaard van 35ha 'Arantei' (zand & kiezel) genaamd.
Daarna werden 'Taboexa' (1990 - 13 ha - graniet, steen - 200m), 'Pexegueiro' (2001 - 10 ha - graniet, zand) en 'Porto' (2012 - 5 ha - Albariño, Treixadura en Loureiro) toegevoegd, allemaal gelegen in het gebied aan de monding van de Miñorivier.
Één van de vroegst rijpende wijngaarden van de D.O.

'El vino nace en la viña'


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.