Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
La Val Albariño Treixadura 2018

14,70

D.O. Rías Baixas

Verpakking per 6

100% Treixadura

Variëteitswijn van Treixadura-druiven afkomstig van de wijngaard 'Porto', waar Bodegas La Val ook Loureiro en Albariño oogst.
De druiven worden manueel geoogst in dozen van 20 kg, ontrist en na een zachte persing, volgt de gisting met autochtone gisten op gecontroleerde temperatuur van 16 ºC gedurende 30 dagen.
Kleur: gele citroen met groenachtige flitsen, schoon en zeer helder.

Delicaat en elegant aroma van bloemen (rozen?) en wit fruit, fijne citrus (limoen) op een achtergrond van Atlantische kruiden, eerlijk en van een goede intensiteit.
In de mond zet de wijn fris en fruitig aan, met een goede balans en extract, mooie structuur, citrus, grote fraicheur  die eindigt in een lange en frisse afdronk.
In aanzet licht ziltig, naar het midden toe licht boterig. Perfecte bittertoets op het einde die mooi het karakter van de druif weergeeft.

Mooi gestructureerde, frisse wijn die het uitstekend doet om zeevruchten en vis te begeleiden, maar ook verse kazen, foie, gevogelte en verschillende rijst en pastagerechten.
Het wordt aanbevolen deze wijn te schenken op 12 ºC

Bodega La Val   Geef alle wijnen
In het mythische gebied van de diepe Atlantische fjorden, de Rías Baixas aan de noordwestkust van Spanje, koestert Galicië sinds eeuwen zijn schitterende Albariñodruif. Zij mogen er des te meer trots op zijn, daar de Nieuwe Wereld er nog niet in slaagde ook die te annexeren.
De appellatie 'Rías Baixas' staat zonder twijfel voor één van Spanje's beste herkomstgebieden voor witte wijn.

In het uiterste zuiden van de appellatie, 'El Rosal' genaamd, daar waar de Miño-rivier de oceaan instroomt, vinifiëren Bodegas La Val deze schitterende nieuwe wijn uitsluitend op basis van hun eigen Albariño-oogst.
De Finca ligt in het graafschap Salvaterra, aan de oevers van de rivier de Miño, en heeft diepe gronden van alluviale oorsprong, met de aanwezigheid van talrijke rotsblokken die zorgen voor frisheid in de zomer en warmte bij rijping.
La Val is één van de pioniers in deze regio en begon in 1989 met een wijngaard van 35ha 'Arantei' (zand & kiezel) genaamd.
Daarna werden 'Taboexa' (1990 - 13 ha - graniet, steen - 200m), 'Pexegueiro' (2001 - 10 ha - graniet, zand) en 'Porto' (2012 - 5 ha - Albariño, Treixadura en Loureiro) toegevoegd, allemaal gelegen in het gebied aan de monding van de Miñorivier.
Één van de vroegst rijpende wijngaarden van de D.O.

'El vino nace en la viña'


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.