Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Enrosado 2019

12,95

D.O. Manchuela

Verpakking per 6

100% Garnacha Gris, orange wine
We bevinden ons met deze wijn in een grensgebied tussen rosé en 'Orange wine'.
Deze 'maceratie'wijn wordt gemaakt met  druiven van eeuwenoude niet-geënte wijnstokken van Garnacha Gris. Enkel gebruikmakend van druifeigen gisten.

De kleur is een heel bleek delicaat oudroze, tot perzikkleur.
Garnacha Gris brengt deze elegante wijn een verrassende explosie van fruit; heerlijke aroma's van groene appel, steenfruit, abrikoos, gele pruimen en lichte citrus (oa pomelo, mandarijn), ook een vleugje fruitsnoepjes (framboos, bosaardbeitjes)... en een licht kruidige hint van anijs, venkel...

Volle en goed afgeronde, soepele mond, licht vlezig. Opnieuw  steenfruit, maar ook wat groene appel en pomelo, mooie minerale ontwikkeling.
De verfijnde citrusaroma's en de lichte body zorgen voor aangename frisheid, tevens zoals steeds hier dankzij de hoogteligging van de wijngaarden.
Levendig, fijn en delicaat in de mond, waardoor deze heel aangenaam om  drinken is.

(Zonder toegevoegde sulfiet)

Bodega Altolandon - BIO - VEGAN - Nieuwe wijnen  Geef alle wijnen
De appellatie Manchuela is gelegen in het zuidoosten van de provincie Cuenca en het noordwesten van Albacete, tussen de rivieren Júcar en Cabriel.
Bodega Altolandon situeert zich in Landete, in het noorden van de appellatie Manchuela, in het midden tussen de provincies Cuenca. Teruel en Valencia op 1080m boven de zeespiegel.
Het domein beslaat ondertussen al 120 ha, een uitbreiding van 30ha is gepland voor dit najaar, gelegen in de directe omgeving van het wijnhuis.
De hoog gelegen wijngaarden verenigen de ideale condities om karaktervolle wijnen van hoge kwaliteit te bekomen. Meer en effectievere bezonning, grote thermische verschillen tussen dag en nacht, de zuiverende werking van de winden op deze hoogte, de trage doch volledige rijping van de druiven, resulteren in zeer gezond, kwaliteitsvol basismateriaal voor het bekomen van intens gekleurde, geconcentreerde en aromatische wijnen met grote diepgang.
Rosalía Molina is verantwoordelijk voor het voor het volledige vinificatieproces, maar tevens voor de oogst en de verkoop. Samen met haar echtgenoot Manuel, die de wijngaarden beheert, begonnen ze in 2000 met de aanplant van de wijngaarden, naast reeds bestaande wijngaarden. De aangeplante variëteiten zijn: Malbec, Garnacha, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Bobal, Tempranillo, Monastrell voor de rode wijnen, Moscatel a Grano Menudo en Chardonnay voor de witte, waarbij telkens nauwgezet werd onderzocht en afgewogen welke variëteiten en onderstam waar werden aangeplant.
De plantdichtheid bedraagt 4000 wijnstokken/ha, met een maximale opbrengst van 1,5 kg per plant. Naast een natuurlijke en zeer nauwgezet onderhoud in de wijngaarden, gebeurt ook het wijnmaken zonder geselecteerde gisten.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.