Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Altos de Losada Godello 2019

29,95

D.O. Bierzo

Verpakking per 4

100% Godello uit Villa San Lorenzo, 8 maanden op droesem, 80% in Frans eiken vat van 2000l, <1000fl geproduceerd.
Godello afkomstig van twee wijngaarden in San Lorenzo en San Esteban de Valdueza, het gebied heeft alle kenmerken om een geweldige Godello te maken; een goede hoogteligging, in een koel microklimaat dat langzame rijping mogelijk maakt en leisteengrond.
Zeer gelimiteerde en pure Godello (minder dan 1000 flessen geproduceerd)

Helder en briljante, licht strogele wijn, met fijne trage tranen.
Verfijnde aroma's van citrus en witte bloemen, wit steenfruit en peer, mineraliteit en een zekere ziltigheid, zeer zuiver en eerlijk.
Gulle mond, met mooie structuur, grote frisheid en levendigheid.
Zeer breed en intens, heeft een fantastische zuurgraad, een ietwat vettige en zalvende toets, maar zeer vol en omhullend en toont het een grote elegantie.
De afdronk is lang, aanhoudend en aangenaam, met minerale hints van de leisteenbodems en een grote sensorische balans.

Puur, authentiek en delicaat, vol en tegelijk fris in de mond waarvan mag worden verwacht dat deze een fantastische evolutie zal hebben.


Losada Vinos de Finca - (BIO)  Geef alle wijnen
De wijnstreek El Bierzo ligt in noordwesten van Spanje rond de stad Ponferrada, in een lange, beschutte vallei tussen het Cordillera Cantábrica en de Montes de León, tussen het landklimaat van de Spaanse hoogvlakte en het gematigde zeeklimaat van Galicië, aan de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.
Bierzo kreeg de D.O. status in 1989.
De circa 4000 ha wijngaarden, verdeeld over ongeveer evenveel wijnbouwers, verspreid over 22 gemeenten met als centrum Cacabelos,
vormen een mozaïek van kleine percelen met oude wijnstokken die een groot potentieel om complexe en elegante wijnen te ontwikkelen concentreren.
Hoewel er in de regio verdienstelijke witte wijnen te krijgen zijn - gemaakt van Godello, Palomino en Doña Blanca - dankt Bierzo zijn goede reputatie vooral aan zijn rode wijnen. Deze worden in hoofdzaak gemaakt van de autochtone Mencía-druif (klemtoon op de i) die hier op een hoogte van 500 tot 600 meter boven de zeespiegel uitstekend gedijt in alluviale gronden langs rivieroevers, en op leisteenondergronden in de hoger gelegen delen.
Door de bescherming die de bergen het gebied bieden en de ligging op de grens van León en Galicia is het klimaat gematigd continentaal. Het heeft meer uren zon en minder neerslag dan Galicië. Het is minder warm/koud en droog dan op de Castiliaanse hoogvlakte door de invloed van de Atlantische Oceaan.
Losada Vinos de Finca is een recent opgericht wijnhuis gelegen in het dorp Cacabelos, in het hart van de Bierzostreek. Hier worden de eerste 'single vineyard' wijnen van de wijnregio gemaakt.
De stijl van deze wijnen wijkt af van de klassieke Bierzo's in de zin dat de wijnmakers van Losada kiezen voor vinificatie van wijnen die gekenmerkt worden door een soepele, elegante structuur waarin de invloed van hout niet dominant is.
Het merendeel van hun Mencíadruiven komt van oude stokken ('en vaso' aangeplant) op de kleirijke percelen rond Valtuille de Arriba, beter bekend als de Altos de Losada, die tot voor kort zeer ondergewaardeerd werden, maar bewust werden uitgekozen om tot elegante, fijne Bierzo-wijnen te komen.
Met een zeer gedreven milieubewuste aanpak, zich baserend op de traditionele werkmethoden maar in samenspraak met de hedendaagse wetenschappelijke ondersteuning, weten ze een zeer goed evenwicht te houden met de omgeving en vooral in hun wijnen.
Ook de creatie van architect Jezus Manzanares, het wijnhuis van 2500 m2, is  gewijd aan de natuur en haar evenwicht. Een perfecte integratie in de omgeving, een natuurlijke positionering van de verschillende functionele ruimten, als een eerbetoon aan het land van de Bierzo. Zeker en vast een bezoek waard!Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.