Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Cava Bohigas Brut Nature Gran Reserva (2014)

13,95

D.O. Cava

Verpakking per 6

Xarel.lo (10%), Macabeo (30%), Parellada (45%) en Chardonnay (15%). Minstens 30 maanden 'en rima' (2de gisting op de fles).
De klassieke Penedès- assemblage met daarenboven 15% Chardonnay die duidelijk een bijkomende dimensie aan de wijn geeft.
Een schitterend product met heel kleine, persistente belletjes en fijne, elegante impressies, veel citrus. Heel zuiver en opwekkend, met een uitstekende balans tussen materie en aciditeit.

Bohigas - Can Macía  Geef alle wijnen

Op een steenworp van Barcelona, net voorbij de Alt Penedès, gelegen in de val­lei van de rivier Anoia, vinden we Can Maciá, het landgoed waar de wijnkelder en wijngaarden van Fermí Bohigas liggen. Voorvaderen van Jordi Casanovas richtten meer dan 600 jaar geleden Can Macià op, één van de oudste ´fincas´ van Cataluña. De familie verbouwt er al meer dan 400 jaar wijn in de enclave Conca de l'Anoia. Het is echter pas vanaf 1936 dat het familiebedrijf haar beroemde cava op de markt brengt, en pas sinds 1939 draagt het de naam ´Bohigas´, naar de toenmali­ge eigenaar J.M. Bohigas Vives. In 1973 specialiseerde het wijnhuis zich verder in de productie van cava en creëerde men de prestigieuze ´Brut Nature´.

In Can Maciá, op aanzienlijke hoogte en onder invloed van de rivier de Anoia, liggen de meer dan 60 hectaren wijngaarden van de familie met de witte druivenrassen Macabeo, Xarel-lo, Parellada, Garnacha Blanca en Chardonnay. De bodega cultiveert daarnaast ook de rode druivenrassen tempra­nillo, cabernet sauvignon, merlot, syrah en cariñena.

Naast cava vinden we bij Fermí Bohigas ook rode en witte wijnen (stille wijnen), geproduceerd in kleine aantallen. De rode kwaliteitswijnen rijpen naast de cava in de koele kelders, meer dan 10 meter onder de grond, onder de ideale constante temperatuur van 14°C.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.