Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 

Bohigas - Can Macía

Op een steenworp van Barcelona, net voorbij de Alt Penedès, gelegen in de val­lei van de rivier Anoia, vinden we Can Maciá, het landgoed waar de wijnkelder en wijngaarden van Fermí Bohigas liggen.


Voorvaderen van Jordi Casanovas richtten meer dan 600 jaar geleden Can Macià op, één van de oudste ´fincas´ van Cataluña. De familie verbouwt er al meer dan 400 jaar wijn in de enclave Conca de l'Anoia. Het is echter pas vanaf 1936 dat het familiebedrijf haar beroemde cava op de markt brengt, en pas sinds 1939 draagt het de naam ´Bohigas´, naar de toenmali­ge eigenaar J.M. Bohigas Vives. In 1973 specialiseerde het wijnhuis zich verder in de productie van cava en creëerde men de prestigieuze ´Brut Nature´.

In Can Maciá, op aanzienlijke hoogte en onder invloed van de rivier de Anoia, liggen  wijngaarden van de familie met de witte druivenrassen Macabeo, Xarel-lo, Parellada, Garnacha Blanca en Chardonnay. De bodega cultiveert daarnaast ook de rode druivenrassen Trepat, Tempra­nillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Pinot Noir.


Tegenwoordig omvat het landgoed van de familie 300 hectare, waarvan 110 verdeeld over twee afzonderlijke wijngaarden, genaamd 'Can Maciá' en 'Can Batllevell', die beide hun eigen kelders hebben. Van druiventeelt tot botteling, alle Bohigas-wijnen komen van hun eigen landgoederen. De wijngaarden worden biologisch geteeld en het landgoed is nu officieel biologisch verbouwd.

Voor de Cava-wijnen richt Bohigas zich op de historische en inheemse variëteiten van Xarel-lo, Macabeo en Parellada voor wit en Trepat voorde rosé.

Het landgoed is zeer beroemd om zijn Xarel-lo-wijnstokken die een langdurige droesemrijping van de Cava's in de fles mogelijk maken tijdens de tweede gisting. Gezien de nauwgezette zorg en aandacht voor de Cava's - van wijngaard tot kelder tot fles, worden de wijnen afgewerkt met lage doseringen (8g op de Reserva en 6g op de Rosat).

De huidige eigenaar van vandaag is Jordi Casanovas Bohigas, die de familietraditie voortzet van het produceren van kwaliteitswijnen van 100% op het landgoed gekweekte druiven.

Zijn dochter Maria Casanovas is de wijnmaker.

In 2000 investeerden ze zwaar in de modernisering van hun kelder in Can Maciá (de plaats van hun oorspronkelijke wijnmakerij), waar ze traditioneel hun cava produceren en bottelen, evenals een aantal stille wijnen.


Naast cava vinden we bij Fermí Bohigas ook rode en witte wijnen (stille wijnen), geproduceerd in kleine aantallen.

De rode kwaliteitswijnen rijpen naast de cava in de koele kelders, meer dan 10 meter onder de grond, onder de ideale constante temperatuur van 14°C.

Cava Bohigas Rosat Brut  _ D.O. Cava
85% Trepat, 15% Pinot Noir, minimum 12 maanden 2de gisting op de fles.
€ 13,40
Verpakking per 6
Cava Bohigas Brut Reserva  (2015) D.O. Cava
Xarel.lo (25%), Macabeo (40%) en Parellada (35%), minimum 24 maanden 2de gisting op de fles.
€ 12,50
Verpakking per 6
Cava Bohigas Brut Nature Reserva  (2015) D.O. Cava
Xarel.lo (25%), Macabeo (40%) en Parellada (35%), minimum 24 maanden 2de gisting op de fles.
€ 12,50
Verpakking per 6
Cava Bohigas Brut Nature Gran Reserva  (2014) D.O. Cava
Xarel.lo (10%), Macabeo (30%), Parellada (45%) en Chardonnay (15%). Minstens 30 maanden 'en rima' (2de gisting op de fles).
€ 13,95
Verpakking per 6


 


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.