Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 

Mas de Mancuso - Navascués Enologia

De Terroirs van Aragon als uitgangspunt.
Jorge en Jesús Navascues, zoon en vader, zijn Aragonese wijnmakers en oenologen, die gedurende meer dan drie generaties, werkzaam waren en zijn in Campo de Borja en Utiel Requena.
Hun droom om terug te keren naar hun bakermat,  Cariñena en zijn meest nobele terroirs te laten weerspiegelen in het nobele product van die wijngaarden, en om de rijkheid en zuiverheid te tonen door middel van variëteitswijnen, is de basis van de Mas de Mancuso, een ambachtelijke wijnmakerij.  Het project, heeft behalve de Navascués, ook de  medewerking van de familie San Juan, importeurs van wijn in Zwitserland

Na het beëindigen van de samenwerking in het project van Mancuso, zet Jorge Navascues zijn passie verder in Mas de Mancuso, oftewel 'Meer van Mancuso.' en 'Mas(ía) de Mancuso' verwijzend naar het wijnhuis, de 'masía' zelf.

Ze verwierven een kleine ondergrondse kelder daterend van rond 1800 eveneens in Alomancid.


De kunde en de passie, blijft in dezelfde kunstige handen en het hart van Jorge Navascués, de oorsprong van de druiven heeft zich wel verplaatst.
Dus de wijnen van  Mas de Mancuso, zullen wel wat verschillen van de andere Mancuso-wijnen die u misschien in het verleden bent tegengekomen, omdat dit pure Garnacha is van een wijngaard in het dorp Almonacid de la Sierra gelegen in de appellatie Cariñena, aan de voet van de Sierra de Algairén.

De wijnstokken bevinden zich op ongeveer 660 meter hoogte en werden 45 jaar geleden geplant op een ondergrond van steenklei en leisteen.

Naast deze twee eigen projecten, werken 'los Navascués' mee aan een 15-tal projecten in de regio, Jorge is eveneens hoofdoenoloog bij Pago Aylés enige Vino de Pago in Aragón,  en technisch directeur bij CVNE, het emblematische wijnhuis DOCa Rioja.Mas de Mancuso - NIEUW  2015 D.O. Cariñena
100% Garnacha, 14 maanden eik.
€ 25,70
Verpakking per 1


 


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.