Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 

Mas de Mancuso - Navascués Enologia NIEUW

Na het beëindigen van de samenwerking in het project van Mancuso, zet Jorge Navascues zijn passie verder in Mas de Mancuso, oftewel 'Meer van Mancuso' en 'Mas(ía) de Mancuso' verwijzend naar het wijnhuis, de 'masía' zelf. Ze verwierven recent een kleine ondergrondse kelder daterend van rond 1800 in Alomancid de la Sierra


De Terroirs van Aragon als uitgangspunt.
Jorge en Jesús Navascues, zoon en vader, zijn Aragonese wijnmakers en oenologen, die gedurende meer dan drie generaties, werkzaam waren en zijn als adviserend oenoloog over het hele land, maar in het bijzonder in Cariñena, Campo de Borja en Utiel Requena.


Hun droom om terug te keren naar hun bakermat, Cariñena en zijn meest waardevolle terroirs te laten weerspiegelen in het nobele eindproduct, de wijnen, en om de rijkheid en zuiverheid van die wijngaarden, aan te tonen door middel van variëteitswijnen, is de basis van de Mas de Mancuso, een ambachtelijke wijnmakerij, gesitueerd in Almonacid de La Sierra, aan de voet van Sierra de Alguirén, op de uitlopers van het Systema Ibérica.


Op een bepaalde hoogte, zoals in Almonacid de la Sierra, bestaat de bodem voornamelijk uit kiezels van alluviale afzettingen van de sedimentatie van de rivieren Jalón en Huerva, een arme en rotsachtige bodem, maar die vocht vasthoudt en het klimaat verzacht. Hier hebben Garnacha Tinta en Cariñena hun plaats van oorsprong, evenals de witte druif Macabeo.


Sinds 2002 recupereerden ze oude wijnstokken, ongeveer  50-70 jaar oud, gelegen op 700 meter, waarbij ze met maximaal respect voor het milieu; zonder gebruik te maken van chemische ongedierte- en/of onkruidbestrijdingsmiddelen dit beheren volgens de regels van geïntegreerde wijnbouw
Met behulp van de artisanale wijnbereidingsmethoden van hun voorouders produceren ze hier pareltjes, die deze traditie weerspiegelen.

Het project, heeft behalve de Navascués, ook de  medewerking van de familie San Juan, importeurs van wijn in Zwitserland


De kunde en de passie, blijft in dezelfde kunstige handen en het hart van Jorge Navascués, de oorsprong van de druiven heeft zich wel verplaatst.
Dus de wijnen van  Mas de Mancuso, zullen wel wat verschillen van de andere Mancuso-wijnen die u misschien in het verleden bent tegengekomen, omdat dit pure Garnacha is van een wijngaard in het dorp Almonacid de la Sierra gelegen in de appellatie Cariñena, aan de voet van de Sierra de Algairén.

Naast deze twee eigen projecten, werken 'los Navascués' mee aan een 15-tal projecten in de regio, Jorge is eveneens hoofdoenoloog bij Pago Aylés enige Vino de Pago in Aragón,  en technisch directeur bij CVNE, het emblematische wijnhuis DOCa Rioja.Mancuso Garnacha Tinta  2018 D.O. Cariñena
100% Garnacha, 12 maanden: 65% betonnen cuve, 35% Frans eiken vaten 500l
€ 14,70
Verpakking per 1
Mas de Mancuso Macabeo  2018 D.O. Cariñena
100% Macabeo, gedeeltelijk schilmaceratie, rijping op betonnen ei en eiken, 1.100fl
€ 25,70
Verpakking per 1
Mas de Mancuso Garnacha Tinta  2017 D.O. Cariñena
100% Garnacha, 16 maanden eik, 2de jaars 500l
€ 25,70
Verpakking per 1
Mas de Mancuso Cariñena  2017 D.O. Cariñena
100% Cariñena, geen eikopvoeding
€ 25,70
Verpakking per 1


 


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.