Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 

Bodegas Villacezán - kelderresten -20%

'Bodegas Villacezán' bevindt zich in het dorpje Gordoncillo, gesitueerd op de 'meseta' (~ hoogvlakte) ten zuiden van León, ten noordwesten van Valladolid. Circa 60 ha wijngaarden strekken zich uit langs de rivier Cea, op een hoogte van ongeveer 740 m.
In het begin van vorige eeuw werd naar aloude plaatselijke traditie een ondergrondse 'bodega' met de hand uitgegraven, daar worden de wijnen nu op Franse en Amerikaanse barricas opgevoed.
Na 100 jaar familiale wijnmaaktraditie, leggen de drie kinderen van Gabriel García-Luengos zich toe op kwalitatieve wijnen, zonder hun oorsprong uit het oog te verliezen.

Dankzij de autochtone druif Prieto Picudo (genoemd naar de dense, wat samengedrukte vorm van de druiventros met zijn lange ovale druiven, met een prikkertje op hun top) en eerbied voor de ondergrond, maken ze hier jaar na jaar karaktervolle en kwalitatief hoogstaande wijnen.
De witte tevens autochtone Albarín (niet te verwarren met de Albariño) veroverde de laatste jaren menige prijzen en harten!
Hiernaast verbouwen ze ook Tempranillo- en Mencíadruiven voor hun rode wijnen en de uit Rueda afkomstige Verdejo voor hun witte wijnen.
In 2007 behaalde deze regio de lang verwachte D.O.-status, waarbij een deel van hun wijnen onder de D.O. Tierra de León kan worden uitgebracht.Villacezán Doce Meses  2009 -20% D.O. Tierra de León
100% Prieto Picudo.
€ 12,50
Verpakking per 12


 


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.