Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 

Bodega Antonio Muñoz Cabrera, Dimobe

Bodega Antonio Muñoz Cabrera, Dimobe, is een familiebedrijf opgericht in 1927.

De oprichter Juan Muñoz Navarrete begon deze familiale traditie met zeven kleine eikenhouten vaten, en werd zo een gerespecteerde naam in de wereld van de zoete wijn in bulk in de regio van Axarquía (regio ten oosten van Málaga).

 

Zoon Antonio Muñoz Cabrera startte in 1963 met het bottelen van de zoete wijnen, en legde daarmee de fundamenten van wat tegenwoordig één van de meest prestigieuze wijnhuizen in de provincie Malaga mag heten.

 

Nieuwe veranderingen worden in 1997 geïntroduceerd door de broers Anaya Muñoz.

Onder het toeziend oog van hun vader, ontwikkelen ze een eigen marketing- en distributienetwerk in de provincie Málaga en eren ze de vorige generaties met het oprichten van een klein wijnmuseum met de gebruiksmaterialen van de twee generaties die hen vooraf gingen.

 

Juan, de oudste van de broers Muñoz, technisch verantwoordelijke van deze onderneming, lanceerde in 2003 de eerste droge Moscatel wijn, gevolgd in 2006 door rode wijnen op basis van Syrah druiven.

Al deze ontwikkelingen en uitbreidingen van het assortiment worden ook weerspiegeld in voortdurende investeringen in nieuwe en efficiëntere machines en het uitbreiden van het park van 'botas' en vaten, momenteel meer dan 160.

Deze vaten en 'botas' bepalen het eindresultaat van de wijnen die er in 'opgevoed' worden, waarvan de oudste van hen wordt gedateerd in 1845, en waarop hun wijn 'Arcos de Moclinejo' rust en evolueert, een zoete Pedro Ximenez wijn met meer dan 35 jaar 'opvoeding'. Slechts enkele uitverkorenen kunnen genieten van deze godendrank, waarvan slechts 300 flessen per jaar worden gebotteld.

 

Aan de basis van de wijnen van hoge kwaliteit, geproduceerd door dit wijnhuis, ligt ongetwijfeld de locatie van hun wijngaarden, het uitzonderlijk klimaat en de goede aanpassing van de 'Moscatel de Alejandría' aan het extreme klimaat in de Axarquía regio.

De wijngaarden situeren zich op de richel die de scheiding vormt tussen de dorpen Almachar en Moclinejo, en worden geflankeerd door de Maroma (hoogste piek in Málaga), de bergen van Comares en de Middellandse Zee, op een ruig terrein met grote hellingsgraad.

De ondergrond bestaat uit gedesintegreerde leisteen, samen met dunne lagen aarde die zorgen voor een goede waterretentie, maar vermijdt oppervlakkige waterplassen, die snel verdampen.

Het grote aanpassingsvermogen van de Moscateldruif in deze extreme regio, is toe te schrijven aan zijn dikke schil en zorgt voor een grote weerstand tegen grote warmte en droogte, die zo typerend is voor de Axarquía-regio. De gemiddelde productie per wijnstok is 1kg per stam, waardoor de suikerconcentratie is zeer hoog is.

 

De wijnen van Dimobe worden ondergebracht in de D.O. Málaga voor de zoete (likeur) wijnen en de D.O. Sierras de Málaga voor de stille (droge) wijnen.Señorio de Broches  - D.O. Málaga
100% Moscatel de Alejandría (Moscatel de Málaga), Dulce Natural
€ 9,95
Verpakking per 6
Piamater  2012/2013 D.O. Málaga
100% Moscatel de Alejandría (Moscatel de Málaga), Naturalemente dulce, 0,5l
€ 17,70
Verpakking per 6
Arcos de Moclinejo Dulce  solera D.O. Málaga
100% PX, solera, 0,5l
€ 44,95
Verpakking per 6
Arcos de Moclinejo Trasañejo Seco  >30j D.O. Málaga
100% PX, solera, 0,5l
€ 44,95
Verpakking per 6


 


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.