Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 

Castellroig - Finca Sabaté i Coca - Vins del Terr

Castellroig - Finca Sabaté i Coca - Vins del Terrer (BIO)

Gelegen op 40 kilometer ten zuiden van Barcelona, in de Alt Penedès, beleeft Finca Sabaté i Coca, Castellroig, een familiebedrijf dat reeds sinds het begin van de twintigste eeuw kwaliteits-wijnen en cava produceren, alle geneugten van de dynamische, mediterraanse Catalaanse cultuur.
Twee families gevestigd in de 'Vall del Bitlles' hebben al 4 generaties lang hun passie voor de landbouw en wijn weten voor te zetten en zijn er in geslaagd hun eigen persoonlijkheid over te brengen in unieke wijnen,  geboren, vervaardigd en grootgebracht in deze geprivilegieerde zone.
Na een lange traditie, startte de familie Sabaté i Coca, in 1985 een vernieuwend project gebaseerd op tradities. Het merk 'Castellroig' werd geboren, vrucht van een samensmelting tussen familietraditie en nieuwe technologieën. 
De oorsprong van 'Castellroig' vloeit voort uit de Finca Sabaté i Coca (Castell) en de aarde/grond die voornamelijk rood van kleur is (roig).

Alle wijnen en cava's van Castellroig worden vervaardigd onder de filosofie van 'Vins de Terrer', enkel geproduceerd met druiven van eigen bodem.
Vader, Marcelino, en zoon, Marcel, Sabaté i Coca vol kennis en passie, halen het allerbeste uit hun terroir en wijngaarden.
Alle wijngaarden zijn gelegen in de vallei van de rivier 'Bitlles' , in het hart van de Alt Penedès, beschermd door bergen, in de nabijheid van de Middellandse zee, gezegend met een getemperd klimaat, een doorlatende ondergrond, kortweg de oorsprong van zeer karaktervolle wijnen.
Sinds de aantrede van Marcel Sabaté als wijnmaker, oenoloog, is de autochtone druivenvarieteit Xarel·lo sterk op de voorgrond getreden, en is het belang van deze druif in hun wijnen en cava's sterk toegenomen.
Xarel·lo, de grote witte variëteit van de Penedès,  is geen bijzonder aromatische ras, maar bij uitstek een druif met structurerend karakter en aanbrenger van volume, bovendien laat zijn goede zuurtegraad deze geschikt is voor veroudering in eiken vaten.
Manuele oogst, microvinificaties per perceel, respect variëteiten, omgeving, fauna en flora, beperkte productie,. de grondslagen van dit wijnhuis.

De vereniging van de karaktervolle Xarel.lo en het streven naar de expressieve van terroir, resulteert in schitterende wijnen!



Cava Castellroig Xarel.lo Vermell Brut  2016 D.O. Cava
100% Xarel.lo Vermell, minimum 12 maanden 2de gisting op de fles.
€ 19,50
Verpakking per 6
Cava Castellroig Brut Nature Reserva  2016 D.O. Cava
Macabeo, Parellada en Xarel·lo, minimum 15 maanden 2de gisting op de fles.
€ 15,50
Verpakking per 6
Cava Castellroig Brut Nature Reserva - Rood etiket  2012 D.O. Cava
65% Xarel-lo, 25% Macabeo, 10% Parellada, minimum 24 maanden 2de gisting op de fles.
€ 17,50
Verpakking per 5
Cava Castellroig Brut Nature Gran Reserva  2013 D.O. Cava
65% Xarel-lo, 25% Macabeo, 10% Parellada, minimum 24 maanden 2de gisting op de fles.
€ 18,50
Verpakking per 6
Cava Josep Coca Gran Reserva Brut Nature MAGNUM  2011 D.O. Cava
Xarel-lo & Macabeo, oude stokken, minimum 45 maanden 2de gisting op de fles, degüelle 9/2016
€ 45,00
Verpakking per 1
Castellroig SO Blanc Xarel.lo  2016 D.O. Penedès
100% Xarel.lo, 4-5 maanden sobre lías
€ 11,95
Verpakking per 10
Castellroig SO Blanc Seré  2015/2016 D.O. Penedès
Xarel.lo en een fractie Chardonnay, fermentado en barrica, oude stokken, +/- 7000 fl
€ 16,20
Verpakking per 6
Castellroig SO Negre Ull de Llebre  2016 D.O. Penedès
Tempranillo (Ull de Llebre), 8 maanden Amerikaans eiken
€ 12,60
Verpakking per 6


 


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.