Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 

Bodegas Barón

Bodegas Barón behoort tot de oudste bodega's in wijngebied Jerez/Sherry (uit 1631!) en is te vinden in het oude hart en hogere gelegen deel van Sanlúcar de Barrameda.
Uitmuntende wijnen uit verschillende solera's: de basiswijnen kennen een rijping van 3 tot 5 jaar en worden gebotteld als 'Micaela'.
Wijnen uit oudere solera's heten 'Xixarito' (bv de Manzanilla Pasada onder deze naam is tussen de 10 en 12 jaar oud). Als er uit de oudste en fraaiste bota's getapt wordt verschijnt op het label 'Soluqua': dit zijn kostbare schatten.
Wat ze uit hun antieke solera's toveren is adembenemend, maar familie Rodríguez Carrasco investeert ook volop in de toekomst! Voorbeeld hiervan is de recente aankoop van wijngaardbezit 'Poedo', prachtige 'Albariza'-gronden uitlopend in de Atlantische Oceaan.
Ook zeer het vermelden waard: de speelse en vrolijke manier van etiketteren. Dit ook om het hernieuwde elan van dit antieke wijngebied te benadrukken.
Wijngaarden 47 ha Jerez Superior in de nabijheid van Sanlucar.


Geen wijn gevonden

 


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.